Co takto dát si špenát.

Author Théreska

Ingredients

  • 1 vetší cibule
  • 1 střední pórek
  • 1 kus řapíkatý celer
  • 1 balení mraženého špenátu
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 ks česneku
  • 4 ks větších brambor
  • 1 lžíce/na porci nastrouhaného parmazánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 ks/na porci ztracené vejce
  • 2 ks rohlíky opražené na másle
  • muškátový oříšek (dochucení)

Instructions

  • Cibulku nakrájíme a na másle + oleji opražíme do růžova.
  • Přidáme pórek a další tři minuty restujeme.
  • Přidáme řapíkatý celer a opět tři minuty restujeme.
  • Česnek krátce orestujeme společně s ostatní zeleninou.
  • Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme brambory a zeleninu změknout.
  • Vložíme špenát, osolíme a opepříme. Krátce povaříme. Následně rozmixujeme.
  • Nastrouháme trochu muškátového oříšku.
  • Podáváme se ztraceným vejcem a opečenou houskou.