Co takto dát si špenát.
Ingredients
- 1 vetší cibule
- 1 střední pórek
- 1 kus řapíkatý celer
- 1 balení mraženého špenátu
- 100 ml rostlinné smetany
- 1 lžíce máslo
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 ks česneku
- 4 ks větších brambor
- 1 lžíce/na porci nastrouhaného parmazánu
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 ks/na porci ztracené vejce
- 2 ks rohlíky opražené na másle
- muškátový oříšek (dochucení)
Instructions
- Cibulku nakrájíme a na másle + oleji opražíme do růžova.
- Přidáme pórek a další tři minuty restujeme.
- Přidáme řapíkatý celer a opět tři minuty restujeme.
- Česnek krátce orestujeme společně s ostatní zeleninou.
- Přidáme nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme brambory a zeleninu změknout.
- Vložíme špenát, osolíme a opepříme. Krátce povaříme. Následně rozmixujeme.
- Nastrouháme trochu muškátového oříšku.
- Podáváme se ztraceným vejcem a opečenou houskou.