Curry není nikdy dost. V podstatě si myslím, že na curry nejde nic zkazit. Maximálně nedosolit. Většina koření, které kupuji je skoro úplně bez soli. Takže stát se to opravdu může.

Cokoliv co se dá vymyslet … na curry způsob, je vždycky výborný, svěží, ostrý, kyselý a sladký!

Ingredients

  • 1 ks kuřecích prsou
  • 1 ks kuřecích stehen
  • 3 ks čerstvé cibulky
  • 2 ks cibule
  • 7 ks česneku
  • 7 cm zázvoru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce thajského curry
  • 1 lžička redcurry pasty
  • 1 lžička yelloucurry pasty
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička curry anglický

Instructions

  • Maso nakrájíme na menší plátky. Přidáme curry (anglický) a naložíme do lžíce oleje přes noc. 
  • Cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Zázvor nastrouháme (vyhneme se střední části, která obsahuje dlouhé vlákna). 
  • Na oleji osmažím nejdříve cibuli. Následně přidáme česnek a zázvor. 
  • Pak přidáme koření thajské curry a curry pasty. Minutku restujeme. 
  • Pak až přidáme maso, které zprudka zatáhneme.
  • Zalijeme kokosovým mlékem, přisolíme (případně můžete použit rybí omáčku, ale nemám ji osobně moc ráda). Necháme jenom jemně probublávat cca 20 minut.
  • Před koncem přidáme na plátky nakrájenou cibulku.