Není jednoduší recept než Tiramisu. Aby to nebylo tak jednoduché, zkuste i domácí piškoty.

Author Théreska

Ingredients

PIŠKOTY

  • 3 ks vajec
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce polohrubé moukdy
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • cukr na posypání

TIRAMISU

  • 3 ks vajec
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 double espresso
  • 1 lžička Amareta
  • 250 g mascarpone
  • 2 lžičky kakaa

Instructions

PIŠKOTY

  • Bílky šleháme v suché míse, jakmile začnou pěnit, přidáme dvě lžíce cukr krupice.
  • Žloutky ušleháme s jednou lžíci cukru krupice do bílé barvy.
  • Žloutky promícháme s bílky a opatrně přidáme prosátou mouku a špetku soli.
  • Připravíme si cukrářský sáček bez špice. A na plech tvoříme piškoty vlastních tvarů.
  • Pečeme na 165°C (ohřev pouze horní+spodní) cca 12-14 minut - do zlaté barvy.

TIRAMISU

  • Bílky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru. Do střední tuhosti.
  • Žloutky vyšleháme s jednou lžíci do bílé barvy. Přidáme mascarpone a spojíme s bílky.
  • Uvaříme espresso a do něj přidáme lžičku Amareta.
  • Vrstvíme od piškotů namočených v kávě a směsí (nebo pokapaných piškotů). Vytvoříme minimálně dvě vrstvy.
  • Nakonec posypeme kakaem. Necháme přes noc ztuhnout v ledničce.