Není jednoduší recept než Tiramisu. Aby to nebylo tak jednoduché, zkuste i domácí piškoty.
Ingredients
PIŠKOTY
- 3 ks vajec
- 3 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce polohrubé moukdy
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 špetka soli
- cukr na posypání
TIRAMISU
- 3 ks vajec
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 double espresso
- 1 lžička Amareta
- 250 g mascarpone
- 2 lžičky kakaa
Instructions
PIŠKOTY
- Bílky šleháme v suché míse, jakmile začnou pěnit, přidáme dvě lžíce cukr krupice.
- Žloutky ušleháme s jednou lžíci cukru krupice do bílé barvy.
- Žloutky promícháme s bílky a opatrně přidáme prosátou mouku a špetku soli.
- Připravíme si cukrářský sáček bez špice. A na plech tvoříme piškoty vlastních tvarů.
- Pečeme na 165°C (ohřev pouze horní+spodní) cca 12-14 minut - do zlaté barvy.
TIRAMISU
- Bílky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru. Do střední tuhosti.
- Žloutky vyšleháme s jednou lžíci do bílé barvy. Přidáme mascarpone a spojíme s bílky.
- Uvaříme espresso a do něj přidáme lžičku Amareta.
- Vrstvíme od piškotů namočených v kávě a směsí (nebo pokapaných piškotů). Vytvoříme minimálně dvě vrstvy.
- Nakonec posypeme kakaem. Necháme přes noc ztuhnout v ledničce.