Ingredients
Na telecí řízek budete potřebovat
- 4 platky telecího masa nejlépe ořech
- 3 vajíčka
- hrubou mouku
- strouhanku
Na salát
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 750 g brambor
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 červená cibule
- 3 lžíce octa
- 1 lžička hořčice
- sůl a pepř
Instructions
Telecí řízek
- Telecí řízky naklepejte hladkou stranou, posolte na jedné straně a obalte v hrubé mouce. Následně do vajíček a strouhanky. V pánvi si rozehřejte dostatečné množství oleje (řízek má být ponořený) na 265 -280°C. Smažte dozlatova. Pak položte řízek na papír okapat.
Vídeňský salát
- Brambory vařte asi 20 minut, oloupejte a ještě teplé vložte do mísy. Zalejte je teplým hovězím vývarem, dokud nejsou brambory vlhké.Cibuli nakrájíme najemno a přidáme k bramborám.Salát dochutíme soli a pepřem a dobře promícháme. Přidejte ocet a olej a míchejte dokud se nevytvoří krémová substance.Nechte půl hodiny v lednici a znovu dochuťte.