Author Théreska

Ingredients

Na telecí řízek budete potřebovat

  • 4 platky telecího masa nejlépe ořech
  • 3 vajíčka
  • hrubou mouku
  • strouhanku

Na salát

  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 750 g brambor
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce octa
  • 1 lžička hořčice
  • sůl a pepř

Instructions

Telecí řízek

  • Telecí řízky naklepejte hladkou stranou, posolte na jedné straně a obalte v hrubé mouce. Následně do vajíček a strouhanky. V pánvi si rozehřejte dostatečné množství oleje (řízek má být ponořený) na 265 -280°C. Smažte dozlatova. Pak položte řízek na papír okapat.

Vídeňský salát

  • Brambory vařte asi 20 minut, oloupejte a ještě teplé vložte do mísy. Zalejte je teplým hovězím vývarem, dokud nejsou brambory vlhké.
    Cibuli nakrájíme najemno a přidáme k bramborám.
    Salát dochutíme soli a pepřem a dobře promícháme. Přidejte ocet a olej a míchejte dokud se nevytvoří krémová substance.
    Nechte půl hodiny v lednici a znovu dochuťte.