Na sladké obědy moc nejsem. Doma jsme jedli knedlíky z odpalovaného těsta. V podstatě jsem si vždy říkala, jak může tvarohové těsto na ovoci držet. Ale věřte drží.

A musím uznat, že odpalované těsto nechám raději na větrníky.

Author Théreska

Ingredients

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 35 g strouhanky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1 celé vejce
  • 25 g rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • polohrubá mouka na podsypání těsta

Instructions

  • Všechny ingredience smícháme v mise.
  • Těsto zabalíme do folie a dáme na hodinu odpočnout
  • Těsto vychází přibližně na 8-10 knedlíků. Vytvoříme placičky, do kterých zabalíme ovoce.
  • Vařím ve 3l vody cca 5 minut (po vyplavení nahoru). Do vody přidáme 3 lžičky cukru a soli.

Knedlíky můžeme obalit v nasucho opražené strouhance nebo pomletém máku.