Author Théreska

Ingredients

  • 500 g pšeničné hladké mouky
  • 270 g vody
  • 60 g sádla
  • 15 g droždí ( 7g sušeného)
  • 15 g soli
  • mák nebo hrubozrnou sůl na posypání

Instructions

  • Mouku a sůl smícháme v míse. Přídáme vodu a kvasnice. Rozmícháme na řídké těsto. Necháme kynout cca 30 minut.
  • Přidáme změklé sádlo a hněteme v robotu hákem asi 10 minut. Poté těsto zakryjeme a necháme kynout 60-90 minut.
  • Vykynuté těsto rozdělte po 60 g. Každý dílek pak vytvarujte na pletýnky.
  • Každou pletýnku položte na plech s pečícím papírem a nechte 20-30 minut kynout pod útěrkou.
  • Pečte v troubě rozehřáté na 230°C, 10 -15 minut.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

;