Akorát sladký dezert, který zvládnete během půl hodiny. Vrchní díl jsem posypala cukrem a cukrářskou pistolí nechala karamelizovat.
Ingredients
- 250 g listového těst
 - 750 ml mléka
 - 4-6 ks žloutků
 - 100 g másla
 - 4 sáčky pudingového prášku
 - 100-120 g cukru moučka
 - 1 ks vanilkého lusku
 - citron
 
Instructions
- Troubu předehřejeme na 210 °C. Těsto vyválíme do cca 2 mm. Najkrájíme na připravené pláty o velikosti budoucího dezertu. Těsto dobře propícháme vidličkou, aby se nám při pečení moc nezvýšilo. Upečeme ve vyhřáté troubě cca 5-7 minut do zlatova.
 - 600 ml mléka si ohřejeme na 40°C. Přidáme cukr.
 - V misce si smícháme zbytek mléka s pudingovým práškem. Při požadované teplotě přidáme rozmíchaný prášek a směs necháme vyvařit alespoň pár minut. Nesmí mít v krému cítit škrob.
 - Odstavíme a do horkého přidáme žloutky. Které dobře rozmícháme.
 - Necháme zchladnout do pokojové teploty, ale občas promícháme. Když krém vychladne přidáme nakrájené máslo, které máme povolené v pokojové teplotě.
 - Pak už musíme dezert dokončit. Na plát těsta přidáme krém, vrstvíme na ideálně tři vrstvy. Vršek posypeme cukrem.
 - Necháme odležet minimálně den v ledničce.
 


