Říká se, že na burgeru nejde nic zkazit, ale opak je pravdou. Dokonalost je ve vyváženém množství zeleniny, masa, majdy a housky. Ano..chce to cvičit. Začneme u dokonalé housky. Dlouho jsem zkoušela hodně receptů, ale žádná houska nebyla nadýchaná a ve většině případů bylo těsto hutné a těžké. A to zkazí celý burger. Těsto s bramborou (ať sladkou či obyčejnou) je pro mě zatím nejlepší burgerová houska široko daleko (než zase najdu lepší).
Ingredients
- 1 sáček sušených kvasnic
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku mouky
Instructions
- Nejdříve si připravíme "startér". Vše v míse smícháme a zakryjeme fólií.
- Uložíme přes noc do ledničky.
Ingredients
- 1 šálek brambor ideálně batáty (na obrázku použité klasické)
- 2 lžičky medu
- 1-2 lžičky soli
- 1 ks vejce
- 3 lžíce másla rozpuštěného
- 3-4 šálek hladké mouky
- olivový olej
- sezam
Instructions
- Brambory nastrouháme na jemno. Všechny ostatní ingredience (kromě vajec) spojíme dohromady na těsto i se startérem.
- Těsto necháme hodinou odpočinout v míse. Až se zdvojnásobí.
- Velkých housek připravíme 8, pokud budeme chtít poloviční burgery, můžeme udělat malé degustační housky. Stačí všechny ještě rozpůlit a vytvoříme 16 malých housek. Těsto si rozdělíme na počet a jednotlivé housky točíme dovnitř. Položíme "špuntem" dolů na plech.
- Vytvořené housky potřeme olivovým olejem a zakryjeme folií. Necháme opět skoro zdvojnásobit. Housky natřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem.
- Pak už stačí jenom upéct. 15 minut na 205°C.