Říká se, že na burgeru nejde nic zkazit, ale opak je pravdou. Dokonalost je ve vyváženém množství zeleniny, masa, majdy a housky. Ano..chce to cvičit. Začneme u dokonalé housky. Dlouho jsem zkoušela hodně receptů, ale žádná houska nebyla nadýchaná a ve většině případů bylo těsto hutné a těžké. A to zkazí celý burger. Těsto s bramborou (ať sladkou či obyčejnou) je pro mě zatím nejlepší burgerová houska široko daleko (než zase najdu lepší).

Ingredients

  • 1 sáček sušených kvasnic
  • 1/2 šálku vody
  • 1/2 šálku mouky

Instructions

  • Nejdříve si připravíme "startér". Vše v míse smícháme a zakryjeme fólií. 
  • Uložíme přes noc do ledničky.

 

Ingredients

  • 1 šálek brambor ideálně batáty (na obrázku použité klasické)
  • 2 lžičky medu
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce másla rozpuštěného
  • 3-4 šálek hladké mouky
  • olivový olej
  • sezam

Instructions

  • Brambory nastrouháme na jemno. Všechny ostatní ingredience (kromě vajec) spojíme dohromady na těsto i se startérem.
  • Těsto necháme hodinou odpočinout v míse. Až se zdvojnásobí.
  • Velkých housek připravíme 8, pokud budeme chtít poloviční burgery, můžeme udělat malé degustační housky. Stačí všechny ještě rozpůlit a vytvoříme 16 malých housek. Těsto si rozdělíme na počet a jednotlivé housky točíme dovnitř. Položíme "špuntem" dolů na plech.
  • Vytvořené housky potřeme olivovým olejem a zakryjeme folií. Necháme opět skoro zdvojnásobit. Housky natřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem. 
  • Pak už stačí jenom upéct. 15 minut na 205°C.