Ideální na svačinu do práce, nebo ráno na snídani. Finančně nás přijde jako z obchodu, když si koupíme opravdu kvalitní. Ale dáme do něj přesně to, co máme rádi. Recept jsem si vymyslela tak v deseti letech, nepřišla jsem od té doby se žádnou inovací. Je dokonalý.

U surovin není napsané množství naschvál. Množství různých surovin je totiž velmi individuální a každému nechutná vše. Ani já nedělám vždy stejný poměr. Poměr vloček a ořechů je pro mě ideální nejméně 35:35. Plus zbytek doplnit ovocem. Z ovoce nejraději používám jahody, maliny, brusinky, sušené banány, fíky. Vůbec nedávám hrozinky.

Ingredients

  • ovesné vločky
  • žitné vložky
  • jáhlové vločky
  • ovesné klíčky
  • oříšky mandle, vlašské, pekany, lískové
  • ovoce
  • med
  • máslo

Instructions

  • Vločky nejdříve opražíme na lžíci másla. Pomalu, tak aby se nic nepřipálilo. Trvá to delší čas, alespoň 30 minut. Na konci poražení přidáme nasekané oříšky. 
  • Dobře opražené vločky poznáme tak, že na pány pěkně cinkají. Teď je pravý čas přidat med. 
  • Med dobře rozmícháme ve vločkách a pánev odstavíme s ohně. 
  • Takto připravené vločky zamícháme s ovocem. Vložíme na hluboký plech a dáme na 2 hodiny do trouby cca na 60°C. 

Müsli můžeme mít klidně i čokoládové (obsah čokolády více jak 70%). Čokoládu přidáme až jako poslední krok ještě na pánvi. Pěkně promícháme.