Oblíbené jídlo za chvíli. Pokud nemáte rádi tučné maso zvolte určitě panenku, v podstatě to s ní nejde pokazit. Stejně tak jako s krkovicí, která je ale tučnější a celé jídlo bude výraznější. Výborné s kaší, ale i s jakoukoliv jinou přílohou.

Ingredients

  • krkovice bez kosti nebo panenka
  • 1 lahvička zeleného pepře
  • 1 lžíce sušeného zeleného pepře
  • 1 lžička pařížská směs pepřů (směr peprů, paprika, cukr, řepkový olej)
  • 1 lžička Formaggio (sušená rajčata, cibuli, bazalku, česnek, sladkou papriku, tymián, oregano, petrželku, pepř)
  • 2 ks cibule
  • 3 ks česneku
  • sůl
  • 1 lžíce třtinový cukr
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej + máslo
  • 250 ml šlehačky
  • citrón

Instructions

  • Krkovici nebo panenku okořenit kořením a osolit. Jemně posypat hladkou moukou. Na oleji osmažit cibuli a česnek - do zlaté barvy a pak vyndat.
  • Opéct maso z obou stran, přidat nakládaný pepř, sušený zelený a zalít vodou. Zavřít pokličkou a dusit cca 30 minut.
  • Otevřít a nechat odpařit na hustou tekutinu. Zalít šlehačkou a nechat jenom projít varem, přidat lžíci másla.
  • Na druhé pánvi lžičku cukru - zkaramelizovat přidat cibuli a zakápnout citrónem.

Nebojte se kořenit. Výrobně se mi osvědčil obchod Koření od Antonína.