Oblíbené jídlo za chvíli. Pokud nemáte rádi tučné maso zvolte určitě panenku, v podstatě to s ní nejde pokazit. Stejně tak jako s krkovicí, která je ale tučnější a celé jídlo bude výraznější. Výborné s kaší, ale i s jakoukoliv jinou přílohou.
Ingredients
- krkovice bez kosti nebo panenka
- 1 lahvička zeleného pepře
- 1 lžíce sušeného zeleného pepře
- 1 lžička pařížská směs pepřů (směr peprů, paprika, cukr, řepkový olej)
- 1 lžička Formaggio (sušená rajčata, cibuli, bazalku, česnek, sladkou papriku, tymián, oregano, petrželku, pepř)
- 2 ks cibule
- 3 ks česneku
- sůl
- 1 lžíce třtinový cukr
- 1 lžíce hladké mouky
- olej + máslo
- 250 ml šlehačky
- citrón
Instructions
- Krkovici nebo panenku okořenit kořením a osolit. Jemně posypat hladkou moukou. Na oleji osmažit cibuli a česnek - do zlaté barvy a pak vyndat.
- Opéct maso z obou stran, přidat nakládaný pepř, sušený zelený a zalít vodou. Zavřít pokličkou a dusit cca 30 minut.
- Otevřít a nechat odpařit na hustou tekutinu. Zalít šlehačkou a nechat jenom projít varem, přidat lžíci másla.
- Na druhé pánvi lžičku cukru - zkaramelizovat přidat cibuli a zakápnout citrónem.
Nebojte se kořenit. Výrobně se mi osvědčil obchod Koření od Antonína.