Není nad pravou cibulovou polévku! Vše je o kvalitě vaření a kvalitě surovin. Přeci jenom, když velmi krátko osmažíme cibuli, zalijeme bujónem  a zasypeme obyčejným sýrem. Bude to i tak chutnat. Zkuste to jinak. Chutí budete překvapeni!

Ingredients

  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kg cibule (na tenké plátky)
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g bílého suchého vína
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 150 g sýra comté (případně gruyére)
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce hladké mouky

Instructions

  • Cibuli nakrájíme na půlku a pak na tenké plátky. 
  • V pomalém hrnci rozehřejeme olej a máslo. A začneme pomalu smažit cibuli. 
  • Cibuli smažíme cca 30-40 minut do zlaté barvy. 
  • Až máme cibuli opravdu zlatou (ne spálenou), redukovanou na třetinu přidáme propasírovaný česnek. A 2 minutky restujeme.
  • Následně přidáme dvě lžíce mouky, které opět restujeme cca 2-4 minuty. 
  • Zalijeme dobrým vínem a necháme víno odpařit. Následně přidáme vývar a polívku můžeme zakrýt na 15-20 minut. 
  • Troubu si předehřejeme na gril cca 220 °C. Sýr nastrouháme a vložíme do polívky. Nemícháme!
  • Po 10 minutách je už sýr zapečený a můžeme podávat. Pozor polívka je velmi horká, ale vynikající .)