Není nad pravou cibulovou polévku! Vše je o kvalitě vaření a kvalitě surovin. Přeci jenom, když velmi krátko osmažíme cibuli, zalijeme bujónem a zasypeme obyčejným sýrem. Bude to i tak chutnat. Zkuste to jinak. Chutí budete překvapeni!
Ingredients
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 kg cibule (na tenké plátky)
- 4 stroužky česneku
- 250 g bílého suchého vína
- 1,5 l hovězího vývaru
- 150 g sýra comté (případně gruyére)
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce hladké mouky
Instructions
- Cibuli nakrájíme na půlku a pak na tenké plátky.
- V pomalém hrnci rozehřejeme olej a máslo. A začneme pomalu smažit cibuli.
- Cibuli smažíme cca 30-40 minut do zlaté barvy.
- Až máme cibuli opravdu zlatou (ne spálenou), redukovanou na třetinu přidáme propasírovaný česnek. A 2 minutky restujeme.
- Následně přidáme dvě lžíce mouky, které opět restujeme cca 2-4 minuty.
- Zalijeme dobrým vínem a necháme víno odpařit. Následně přidáme vývar a polívku můžeme zakrýt na 15-20 minut.
- Troubu si předehřejeme na gril cca 220 °C. Sýr nastrouháme a vložíme do polívky. Nemícháme!
- Po 10 minutách je už sýr zapečený a můžeme podávat. Pozor polívka je velmi horká, ale vynikající .)