Ideální oběd, večeře nebo jídlo po náročné akci. Uvařené je za chvíli ze surovin, které většinou máme doma. Sojová omáčka musí být kvalitní. Já používám značku kikkoman. Kvalitní sojová omáčka by měla obsahovat pouze vodu, sůl a sojové boby. Dbejte na to při nákupu.

Ingredients

  • 3 ks vajec
  • 3 lžíce olivový olej
  • 2 ks kuřecí prsa
  • 100 g zázvoru
  • 6 ks česneku
  • 1 svazek čerstvé zelené cibulky
  • 100 ml bílého vína
  • 1 balíček čínských nudlí musí se nejdříve vařit (ne instatní!)
  • 3 lžíce sojové omáčky

Instructions

  • Maso nakrájíme na proužky a naložíme do sojové omáčky (značka Kikkoman). 
  • Vejce spojíme se dvěma lžícemi vody a mírně prošleháme vidličkou. Na rozehřátém woku vejce na oleji usmažíme. Stačí dvě minutky. Pak odložíme do mísy.
  • Nudle nechám vařit v osolené vodě asi minutu (nesmí být rozvařené). Následně je smažím v samostatné pánvičce na lžíci oleje. 
  • Na lžíci oleje osmažíme kuřecí maso. Stačí nám na to 5 minut. Přidáme zázvor a česnek a necháme koření prohřát. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Jako poslední přidáme nasekanou čerstvou cibulku.
  • Pokrm je skoro hotový když všechny ingredience smícháme dohromady.