Za málo peněz hodně muziky. Dort opravdu může být jednoduchý a možná proto je i tak dobrý. V jednoduchosti je prostě krása. Jenom je vhodné ho nechat uležet, alespoň den, pokud to zvládnete .)
Recept na piškotové těsto najdete zde.
Ingredients
- 2 ks piškotového dortu
- 500 ml šlehačka
- 500 g mascaropone
- 1 sklenička marmeláda
- 3-4 lžíce moučkový cukr
- 250 g jahod
- 3 ks banán
Instructions
- Piškotové těsto uděláme dle receptu. Potřebuje dvě stejné formy na dort.
- Upečené piškotové dorty rozkrojíme vždy na tři díly. Okraje můžeme zaříznout.
Aby byl dort rovný i z vrchu, můžeme vrchní díl vyměnit za vnitřní. Tím bude vršek úplně rovný. Nezapomeňte vrchní díl (pokud je nepravidelný) také seříznout.
- Dobře vychlazené šlehačky si vyšleháme. Přidáme cukr a jemně vnímáme mascarpone. Pozor: mascarpone nikdy nešlehejme dvěma metlami, má tendenci se dělit.
Část krému si odděláme na boky a vršek dortu.
- Na první korpus nejdříve dáme část marmelády. Pak přidáme šlehačkovou směs a na ni naskládáme rozkrájené ovoce. Tak postupujeme až nahoru.