Za málo peněz hodně muziky. Dort opravdu může být jednoduchý a možná proto je i tak dobrý. V jednoduchosti je prostě krása. Jenom je vhodné ho nechat uležet, alespoň den, pokud to zvládnete .)

Recept na piškotové těsto najdete zde.

Ingredients

  • 2 ks piškotového dortu
  • 500 ml šlehačka
  • 500 g mascaropone
  • 1 sklenička marmeláda
  • 3-4 lžíce moučkový cukr
  • 250 g jahod
  • 3 ks banán

Instructions

  • Piškotové těsto uděláme dle receptu. Potřebuje dvě stejné formy na dort.
  • Upečené piškotové dorty rozkrojíme vždy na tři díly. Okraje můžeme zaříznout. 

Aby byl dort rovný i z vrchu, můžeme vrchní díl vyměnit za vnitřní. Tím bude vršek úplně rovný. Nezapomeňte vrchní díl (pokud je nepravidelný) také seříznout.

  • Dobře vychlazené šlehačky si vyšleháme. Přidáme cukr a jemně vnímáme mascarpone. Pozor: mascarpone nikdy nešlehejme dvěma metlami, má tendenci se dělit. 

Část krému si odděláme na boky a vršek dortu.

  • Na první korpus nejdříve dáme část marmelády. Pak přidáme šlehačkovou směs a na ni naskládáme rozkrájené ovoce. Tak postupujeme až nahoru.