Česká klasika = RAKVIČKY. Já je jím samostatně, někdo plněné šlehačkou a někdo zase pařížskou šlehačkou. Meze se nekladou.

Ingredients

  • 5 ks žloutky
  • 1 celé vejce
  • 300 g cukr moučka
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • sádlo na vymazání formiček

Instructions

  • Žloutky ušleháme s cukrem do bíla. 
  • Přidáme celé vejce a lžíci polohrubé mouky.
  • Formičky plníme do 1/3. V troubě vyskočí. 

Pečení rakviček je věda. Nejlépe si pečení vyzkoušejte na jedné testovací rakvičce. Já mám nyní gorenje a peču na 180°C /horní dolní/. Až rakvičky vyskočí 170°C. Až budou rakvičky až po vršek formičky snížit na 150°C.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    ;