Citrónový koláč pro milovníky kyselých dezertů.
Ingredients
KORPUS
- 4 ks vajec
- 200 g hladké mouky
- 130 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 2 ks žloutků
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 špetka soli
- 1 ks kůra z jednoho citrónu
KRÉM
- 250 g cukr krupice
- 100 g másla
- 4 ks vajec
- 3-4 ks kůra
- 100 ml citrónové šťávy
- 1 sáček puding
Instructions
KORPUS
- Máslo utřeme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, žloutky, kůru a špetku soli. Utřeme do pěny.
- Přidáme mouku a zpracujeme. Těsto necháme odležet cca 30 minut zabalené v lednici.
- Rozválíme a na méně jak 0,5 cm a pokryjeme koláčovou formu. Vidličkou propícháme aby se těsto nezvedalo.
- Pečeme na 170°C cca 20 minut.
KRÉM
- Vyšleháme cukr s vejcem. Pak přidáme citronovou šťávu a kůru. Přidáme pudinkový prášek a necháme zhoustnout do krému nad parou.
- Do studeného krému vyšleháme máslo. Zalijeme vychladnutý korpus a necháme ztuhnout v ledničce.