Citrónový koláč pro milovníky kyselých dezertů.

Author Théreska

Ingredients

KORPUS

  • 4 ks vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 130 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 2 ks žloutků
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 ks kůra z jednoho citrónu

KRÉM

  • 250 g cukr krupice
  • 100 g másla
  • 4 ks vajec
  • 3-4 ks kůra
  • 100 ml citrónové šťávy
  • 1 sáček puding

Instructions

KORPUS

  • Máslo utřeme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, žloutky, kůru a špetku soli. Utřeme do pěny.
  • Přidáme mouku a zpracujeme. Těsto necháme odležet cca 30 minut zabalené v lednici.
  • Rozválíme a na méně jak 0,5 cm a pokryjeme koláčovou formu. Vidličkou propícháme aby se těsto nezvedalo.
  • Pečeme na 170°C cca 20 minut.

KRÉM

  • Vyšleháme cukr s vejcem. Pak přidáme citronovou šťávu a kůru. Přidáme pudinkový prášek a necháme zhoustnout do krému nad parou.
  • Do studeného krému vyšleháme máslo. Zalijeme vychladnutý korpus a necháme ztuhnout v ledničce.