Nejoblíbenější dezerty jsou pro mě z čokolády. Celkově, když mám chuť na sladké, tak na čokoládu. Pro mě tedy ideální tento recept na čokoládové brownies odlehčené maliny s čokoládou pěnou.

Ingredients

  • 225 g čokolády 50%
  • 225 g másla
  • 1 špetka soli
  • 400 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkového rumu
  • 4 ks vajec
  • 120 g hladké mouky
  • 65 g kakaa
  • 150 g mražených malin
  • 300 g hořké čokolády
  • 160 g šlehačky

Instructions

  • Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni.
  • Až máme hmotu homogenní, přidáme třtinový cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Může trvat i 15 minut. 
  • Po jednom následně přidáme vejce. 
  • Doplníme prosátou moukou s kakaem. 
  • Nakonec přidáme mrazené maliny, které mírně rozlámeme. Celé kousky by vadili při krájení.
  • Pečeme na 175°C cca 25-30 minut. Necháme dvě hodiny vychladnout a až pak vytváříme čokoládovou pěnu.
  • Na čokoládou pěnu roztavíme 300 g čokolády a 160 g smetany. Necháme 10 minut odležet a můžeme vytvářet pusinky.

Po vychladnutí vykrojíme kolečka cca 3 cm velké. Na ně pak jedním tahem (nejlépe) vložíme čokoládovou pěnu.

Podáváme s ohřátým ovocem a mátou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

;