K zimě mám chuť na vývar a pečené hovězí maso. A tak po zase na dlouho nejlepším burgrem v Mikrofarmě na Moravském náměstí v Brně, který mohu opravdu doporučit, zakoupeny v tamtéž obchodu i hovězí líčka. Jak kdyby na sobě měli nápis.. KUP SI MĚ. Z dobrého masa nemá smysl vymýšlet nějaký extra složitý recept, zvolila jsem proto to nejjednodušší a to rajčatovou omáčku.

Ingredients

  • 2 ks cibule
  • 3 ks česnek
  • 2 ks konzervy rajčat
  • 0,5 kg hovězích líček
  • 1 l hovězí vývaru
  • sůl
  • tagliatelle
  • 3 lžíce oleje
  • 2 deci červeného vína

Instructions

  • Maso si musíme nejdříve očistit. Líčka jsou celkově velmi prorostlá. Jedno líčko jsem rozdělila na 4 díly. Z vykrojených částí jsem připravila malý vývar.
  • Maso dobře osolíme a ve vyhřátém hrnci osmažíme ze všech stran. 
  • Cibuli nakrájíme na větší kostky. Česnek nožem rozmělníme.
  • Usmažené maso si vyndáme. Cibuli i česnek osmažíme v hrnci. 
  • Přilijeme víno a necháme odpařit. 
  • Když je víno odpařené. Přidáme rajčata. Necháme chvilku opražit a zalijeme vývar. Případně ještě dosolíme
  • Počkáme až je hrnec opět ve varu, zakryjeme skoro celý hrnec a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 45-90 minut. 

Podáváme s těstovinami ideálně čerstvými.