K zimě mám chuť na vývar a pečené hovězí maso. A tak po zase na dlouho nejlepším burgrem v Mikrofarmě na Moravském náměstí v Brně, který mohu opravdu doporučit, zakoupeny v tamtéž obchodu i hovězí líčka. Jak kdyby na sobě měli nápis.. KUP SI MĚ. Z dobrého masa nemá smysl vymýšlet nějaký extra složitý recept, zvolila jsem proto to nejjednodušší a to rajčatovou omáčku.
Ingredients
- 2 ks cibule
- 3 ks česnek
- 2 ks konzervy rajčat
- 0,5 kg hovězích líček
- 1 l hovězí vývaru
- sůl
- tagliatelle
- 3 lžíce oleje
- 2 deci červeného vína
Instructions
- Maso si musíme nejdříve očistit. Líčka jsou celkově velmi prorostlá. Jedno líčko jsem rozdělila na 4 díly. Z vykrojených částí jsem připravila malý vývar.
- Maso dobře osolíme a ve vyhřátém hrnci osmažíme ze všech stran.
- Cibuli nakrájíme na větší kostky. Česnek nožem rozmělníme.
- Usmažené maso si vyndáme. Cibuli i česnek osmažíme v hrnci.
- Přilijeme víno a necháme odpařit.
- Když je víno odpařené. Přidáme rajčata. Necháme chvilku opražit a zalijeme vývar. Případně ještě dosolíme
- Počkáme až je hrnec opět ve varu, zakryjeme skoro celý hrnec a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 45-90 minut.
Podáváme s těstovinami ideálně čerstvými.