Kromě klasických klasik, mi chutná hlavně jídla na curry – ostré, sladké a dost výrazné chutě.
Ingredients
- 200 g krůtích prsou
- 1 lžička Chop suey
- 2 lžičky kari madráský typ
- 1 lžička kari indický typ
- 2 lžičky kari thajský typ
- 1 větší lžička red curry pasty
- 1 svazek koriandru
- 200 g hub
- 1 větší čerstvá cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 4 velké česneky
- 1 konzerva kvalitního kosového mléka
- 1 konzerva rajčat
- sůl
Instructions
- Maso nakrájím na velké plátky, nechám v pokojové teplotě přibližně hodinu.
- Česnek nasekám na plátky. Zázvor nastrouhám (používám střední část, která je velmi dřevnatá). Houby oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
- Cibuli nakrájíme na plátky. Zelenou část si necháme až na konec. Koriandr nasekáme na menší kousky.
- V menším hrnci si ohřeji vodu k varu. Maso pár minut ve vodě povařím a pak scedím.
- V pánvi rozehřeji red curry pastu, Přidám olej a dobře okapané maso.
- Po rychlém opražení, přidáme koření, houby, cibuli, zázvor a česnek.
- Vše zalijeme konzervou rajčat, případně ještě trochu podlijeme. Moje koření neobsahuje sůl, proto v této fázi ještě dosolíme.
- Po pul hodince vaření, přidám zbytek cibulky, koriandr a kosové mléko.
Pšeničné nudle (obsahují jenom pšenici, sůl, kurkumu a vodu) jdou výborně opékat. Uvařím si dostatek horké vody. Vložím do ní nudle a nechám pár minut změknout. Pak přecedím a na dobře rozžhavené pánvi na oleji opeču. Nudle si před předání do horké vody nalámejte na menší kousky.