Kromě klasických klasik, mi chutná hlavně jídla na curry – ostré, sladké a dost výrazné chutě.

Ingredients

  • 200 g krůtích prsou
  • 1 lžička Chop suey
  • 2 lžičky kari madráský typ
  • 1 lžička kari indický typ
  • 2 lžičky kari thajský typ
  • 1 větší lžička red curry pasty
  • 1 svazek koriandru
  • 200 g hub
  • 1 větší čerstvá cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 4 velké česneky
  • 1 konzerva kvalitního kosového mléka
  • 1 konzerva rajčat
  • sůl

Instructions

  • Maso nakrájím na velké plátky, nechám v pokojové teplotě přibližně hodinu. 
  • Česnek nasekám na plátky. Zázvor nastrouhám (používám střední část, která je velmi dřevnatá). Houby oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
  • Cibuli nakrájíme na plátky. Zelenou část si necháme až na konec. Koriandr nasekáme na menší kousky.
  • V menším hrnci si ohřeji vodu k varu. Maso pár minut ve vodě povařím a pak scedím. 
  • V pánvi rozehřeji red curry pastu, Přidám olej a dobře okapané maso. 
  • Po rychlém opražení, přidáme koření, houby, cibuli, zázvor a česnek.
  • Vše zalijeme konzervou rajčat, případně ještě trochu podlijeme. Moje koření neobsahuje sůl, proto v této fázi ještě dosolíme. 
  • Po pul hodince vaření, přidám zbytek cibulky, koriandr a kosové mléko. 

Pšeničné nudle (obsahují jenom pšenici, sůl, kurkumu a vodu) jdou výborně opékat. Uvařím si dostatek horké vody. Vložím do ní nudle a nechám pár minut změknout. Pak přecedím a na dobře rozžhavené pánvi na oleji opeču. Nudle si před předání do horké vody nalámejte na menší kousky.