Jídlo bez masa, které mi chutná, tak jako smažený květák :). Asi to není přesně takové z Indie, ale je to TOP.

Author Théreska

Ingredients

DHAL

  • 300 g černé čočky
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 4 ks česneku
  • 1 hrst zázvoru
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce indického kari
  • 1 lžička garam masala
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 velká konzerva kokosového mléka
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 hrst koriandru

NAAN

  • 300 g hladké mouky
  • 7 g droždí
  • 120 g vody
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje

Instructions

DHAL

  • Černou čočku naložíme přes noc do vody.
  • Cibuli nakrájíme na malé kousky, na oleji osmažíme.
  • Oloupaný zázvor zbavíme dřevnatější vnitřní části a spolu s česnekem nakrájíme.
  • Česnek i zázvor přidáme k cibuli. Osmažíme koření a přidáme scezenou čočku.
  • Zalijeme vodou a necháme jemně probublávat než čočka změkne.
  • Po změknutí přidáme rajčata a kokosové mléko. Vaříme do zhoustnutí přibližně 10-15 minut.
  • Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.

NAAN

  • Zpracujeme těsto bez soli, kterou přidáme jako poslední.
  • Necháme v teple hodinou vykynout.
  • Troubu si rozehřejeme na 230°C.
  • Těsto rozdělíme na 6 kousků a vyválíme na placky.
  • Pečeme do zhnědnutí (po nafouknutí). Ještě horké natřeme rozetřeným česnekem, najemno nakrájeným koriandrem s olejem.