Jídlo bez masa, které mi chutná, tak jako smažený květák :). Asi to není přesně takové z Indie, ale je to TOP.
Ingredients
DHAL
- 300 g černé čočky
- 1 ks cibule
- 3 lžíce oleje
- 4 ks česneku
- 1 hrst zázvoru
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžíce indického kari
- 1 lžička garam masala
- 1 konzerva rajčat
- 1 velká konzerva kokosového mléka
- 1-2 lžičky soli
- 1 hrst koriandru
NAAN
- 300 g hladké mouky
- 7 g droždí
- 120 g vody
- 1 lžička soli
- 3 lžíce olivového oleje
Instructions
DHAL
- Černou čočku naložíme přes noc do vody.
- Cibuli nakrájíme na malé kousky, na oleji osmažíme.
- Oloupaný zázvor zbavíme dřevnatější vnitřní části a spolu s česnekem nakrájíme.
- Česnek i zázvor přidáme k cibuli. Osmažíme koření a přidáme scezenou čočku.
- Zalijeme vodou a necháme jemně probublávat než čočka změkne.
- Po změknutí přidáme rajčata a kokosové mléko. Vaříme do zhoustnutí přibližně 10-15 minut.
- Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.
NAAN
- Zpracujeme těsto bez soli, kterou přidáme jako poslední.
- Necháme v teple hodinou vykynout.
- Troubu si rozehřejeme na 230°C.
- Těsto rozdělíme na 6 kousků a vyválíme na placky.
- Pečeme do zhnědnutí (po nafouknutí). Ještě horké natřeme rozetřeným česnekem, najemno nakrájeným koriandrem s olejem.