Nejsem žádný velký oblíbenec dýně hlavně té hokaido. V jeden čas byla tak oblíbená, že byla až příliš často. Tato polívka je dobrou alternativou obyčejné dýňové polívce, ve které je cítit pouze chuť dýně a nic víc.

Author Théreska

Ingredients

  • 1 ks dýně hokaido
  • 1 palice česneku
  • 2 plátky naložených rajčat v oleji
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl
  • pepř
  • 100 gramů květáku
  • 2 stroužky česneku
  • pár dýňových semínek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kokosové ho mléka

Instructions

  • Dýni vyčistíme a nakrájíme na kousky
  • Česnek oloupeme a nožem rozdrtíme
  • Na oleji prudce osmažíme dýni a česnek. Vložíme do hrnce a zalijeme vývarem
  • Přidáme naložená rajčata. Necháme vařit 45 minut
  • Květák rozdromíme na malí růžičky a dva česneky nakrájíme na plátky
  • Na oleji osmažíme růžičky květáku a dyňové semínka
  • Polévku rozmixujeme ochutíme kurkumou, solí a pepřem
  • Podáváme s opraženým kvetákem, dyňovýmy semínky a pokapeme olivovým olejem