Nejsem žádný velký oblíbenec dýně hlavně té hokaido. V jeden čas byla tak oblíbená, že byla až příliš často. Tato polívka je dobrou alternativou obyčejné dýňové polívce, ve které je cítit pouze chuť dýně a nic víc.
Ingredients
- 1 ks dýně hokaido
- 1 palice česneku
- 2 plátky naložených rajčat v oleji
- 1 litr hovězího vývaru
- 1 lžička kurkumy
- sůl
- pepř
- 100 gramů květáku
- 2 stroužky česneku
- pár dýňových semínek
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kokosové ho mléka
Instructions
- Dýni vyčistíme a nakrájíme na kousky
- Česnek oloupeme a nožem rozdrtíme
- Na oleji prudce osmažíme dýni a česnek. Vložíme do hrnce a zalijeme vývarem
- Přidáme naložená rajčata. Necháme vařit 45 minut
- Květák rozdromíme na malí růžičky a dva česneky nakrájíme na plátky
- Na oleji osmažíme růžičky květáku a dyňové semínka
- Polévku rozmixujeme ochutíme kurkumou, solí a pepřem
- Podáváme s opraženým kvetákem, dyňovýmy semínky a pokapeme olivovým olejem