Kdo má rád větrníky určitě mu bude chutnat i tento větrník. Krásně křupe. Krém můžete použít jakýkoliv.

Ingredients

KORPUS

  • 125 g mléka
  • 125 g vody
  • 100 g másla
  • špetka solí
  • 160 g hladké mouky
  • 250 g rozšlehaných vajec

KŘUPAVÁ VSRTVA NA KORPUS

  • 50 g másla
  • 65 g cukr krupice
  • 55 g špaldové mouky

PUDINKOVÝ KRÉM

  • 360 g mléka
  • 50 g pudinkového prášku
  • 200 ml šlehačky
  • 50 g másla

Instructions

KŘUPAVÁ VSRTVA NA KORPUS

  • Všechny ingredience spojíme a mezi dvěma pečícími papíry vyválíme na velikost cca 2 mm. Vložíme přes noc do lednice.

KORPUS

  • Trouby si předehřejeme 220°C.
  • Vodu, mléko, máslo a sůl přivedeme k varu. 
  • Vložíme předem prosátou mouku. Neustále mícháme. Těsto se musí odlepit samo od hrnce. Trvá to přibližně dvě minuty. 
  • Stáhneme z ohně a šlehačem rozšleháme, tak aby se těsto zchladilo. 
  • Postupně pak přidáváme našlehané vejce. 
  • Vytvořené těsto by mělo být akorát husté (něco jako puding).
  • Vložíme do cukrového sáčku a vytvoříme pusinky o velikosti 3 cm. 
  • Ze včerejšího těsta vykrojíme kolečka o cm větší než jsme dělali pusinky z odpalovaného těsta. Ty vložíme na pusinky
  • Předehřátou troubu z 220°C snížíme na 180°C a vložíme pouze jeden plech do trouby (vždy jen horní+spodní, bez větráku). Pečeme na teplotě 180°C cca 20 minut, pak snížíme na 160°C a pečeme dalších 15 minut. V těchto 15 minutách už můžeme zkusit opatrně a rychle troubu otevřít a poklepat na odpalované těsto vidličkou. Pokud je vršek pevný a vidlička se od korpusu odrazí je upečeno.

PUDINKOVÝ KRÉM

  • Z mléka a pudinku vytvoříme tužší puding, který necháme vychladnou do pokojové teploty.
  • Šlehačku ušleháme a přidáme k pudinku. Pak už jenom došleháme máslo (pouze v pokojové teplotě).

2 komentáře

  1. 250g vajec je kolik ks asi tak prosim?

    1. Author

      4-5 vajec, záleží na velikosti
      průměrně má obsah jednoho vejce cca 53 g

Comments are closed.