Kdo má rád větrníky určitě mu bude chutnat i tento větrník. Krásně křupe. Krém můžete použít jakýkoliv.
Ingredients
KORPUS
- 125 g mléka
- 125 g vody
- 100 g másla
- špetka solí
- 160 g hladké mouky
- 250 g rozšlehaných vajec
KŘUPAVÁ VSRTVA NA KORPUS
- 50 g másla
- 65 g cukr krupice
- 55 g špaldové mouky
PUDINKOVÝ KRÉM
- 360 g mléka
- 50 g pudinkového prášku
- 200 ml šlehačky
- 50 g másla
Instructions
KŘUPAVÁ VSRTVA NA KORPUS
- Všechny ingredience spojíme a mezi dvěma pečícími papíry vyválíme na velikost cca 2 mm. Vložíme přes noc do lednice.
KORPUS
- Trouby si předehřejeme 220°C.
- Vodu, mléko, máslo a sůl přivedeme k varu.
- Vložíme předem prosátou mouku. Neustále mícháme. Těsto se musí odlepit samo od hrnce. Trvá to přibližně dvě minuty.
- Stáhneme z ohně a šlehačem rozšleháme, tak aby se těsto zchladilo.
- Postupně pak přidáváme našlehané vejce.
- Vytvořené těsto by mělo být akorát husté (něco jako puding).
- Vložíme do cukrového sáčku a vytvoříme pusinky o velikosti 3 cm.
- Ze včerejšího těsta vykrojíme kolečka o cm větší než jsme dělali pusinky z odpalovaného těsta. Ty vložíme na pusinky
- Předehřátou troubu z 220°C snížíme na 180°C a vložíme pouze jeden plech do trouby (vždy jen horní+spodní, bez větráku). Pečeme na teplotě 180°C cca 20 minut, pak snížíme na 160°C a pečeme dalších 15 minut. V těchto 15 minutách už můžeme zkusit opatrně a rychle troubu otevřít a poklepat na odpalované těsto vidličkou. Pokud je vršek pevný a vidlička se od korpusu odrazí je upečeno.
PUDINKOVÝ KRÉM
- Z mléka a pudinku vytvoříme tužší puding, který necháme vychladnou do pokojové teploty.
- Šlehačku ušleháme a přidáme k pudinku. Pak už jenom došleháme máslo (pouze v pokojové teplotě).
250g vajec je kolik ks asi tak prosim?
4-5 vajec, záleží na velikosti
průměrně má obsah jednoho vejce cca 53 g