I když nejsem klasický masožravec, hovězí vývar je má slabina. Je velmi jednoduchý, ale příprava je velmi důležitá. Na vývar nakupuji na masovabedynce. Vše se dá lehce objednat a následně vyzvednout. Pak už jen uvařit. Vývar je lepší z kosti nežli z masa.

Ingredients

  • 2 kg hovězích kosti (morkové kosti, hovězí harfy, případně hrudí nebo žebro)
  • 0,5 kg hrudí
  • 2 ks mrkev
  • 2 ks petržel
  • 1/2 ks celeru
  • 1 snítek petržele
  • sůl
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička nového koření
  • 3 ks bobkový list
  • 1 ks pórek
  • 1 ks rajče
  • 1 snítek libeček
  • 1 snítek petrželky

Instructions

  • Kosti s masem naolejujeme a opečeme v troubě na 200°C přibližně 10 minut. V půlce pečení je otočíme. Takto předpečené kosti umyjeme pod studenou vodou a vložíme je do vývaru.
  • Přidáme zeleninu, koření a bylinky. Zalijeme studenou vodou. A nechají pomalu probublávat na nejmenším hořáku několik hodin.
  • Po třech hodinách už bude dokonalý vývar. Který při ochlazení ztuhne na sulc..

Ideálni s domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky.