I když nejsem klasický masožravec, hovězí vývar je má slabina. Je velmi jednoduchý, ale příprava je velmi důležitá. Na vývar nakupuji na masovabedynce. Vše se dá lehce objednat a následně vyzvednout. Pak už jen uvařit. Vývar je lepší z kosti nežli z masa.
Ingredients
- 2 kg hovězích kosti (morkové kosti, hovězí harfy, případně hrudí nebo žebro)
- 0,5 kg hrudí
- 2 ks mrkev
- 2 ks petržel
- 1/2 ks celeru
- 1 snítek petržele
- sůl
- 1 lžička pepře
- 1 lžička nového koření
- 3 ks bobkový list
- 1 ks pórek
- 1 ks rajče
- 1 snítek libeček
- 1 snítek petrželky
Instructions
Kosti s masem naolejujeme a opečeme v troubě na 200°C přibližně 10 minut. V půlce pečení je otočíme. Takto předpečené kosti umyjeme pod studenou vodou a vložíme je do vývaru. Přidáme zeleninu, koření a bylinky. Zalijeme studenou vodou. A nechají pomalu probublávat na nejmenším hořáku několik hodin. Po třech hodinách už bude dokonalý vývar. Který při ochlazení ztuhne na sulc..Ideálni s domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky.
2018-08-31