Poté co ochutnám „nové jídlo“ v dobré restauraci, mám chuť na další dávku. Stejně tak to bylo s jídlem chicken vindaloo v nové restauraci v Bohunicích od Indů. Samozřejmě nikdy nemáte přesný recept a už vůbec ne na klasiku jako je kuře Vindaloo, ale i tak tento recept mě uspokojil.
Ingredients
PASTA
- 3 lžíce tandori masala (koření)
- 2 lžičky koriandru (semen)
- 2 lžičky hořčice
- 2 cm cejlonské skořice
- 4 ks hřebíčka
- 5-6 semínek kardomonu
- 10 ks česneku
- 5 ks sušených rajčat
- 6 cm zázvoru
- 2 lžíce octa
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1 lžička černého pepře
- 2 lžíce rajčat
- 4 ks ostré chili papričky
NA RECEPT
- 400 g kuřecích prsou i s kostí
- 2 ks konzerv rajčat
- 2 ks cibule
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 svazek koriandru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička limetové šťávy
Instructions
- Koření na pastu opražíme na suché pánvi. Aby se koření provonělo. Stačí pár minutek. Pak vše vložíme do mixéru a mixujeme na jemnou pastu. V případě potřeby můžeme přidat vodu.
- Na oleji osmahneme cibuli do zlaté barvy. Přidáme kostru z vykostěných kuřecích prsou a pěkně osmažíme.
- Přiedáme pastu a rajčata. Směs necháme minutku provařit a přidáme nakrájené kuřecí maso a zakryjeme pokličkou.
- Kostru vytáhneme a obereme maso.
- Ochutíme třtinovým cukrem, limetovou šťávou a nakrájeným koriandrem. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.