Poté co ochutnám „nové jídlo“ v dobré restauraci, mám chuť na další dávku. Stejně tak to bylo s jídlem chicken vindaloo v nové restauraci v Bohunicích od Indů. Samozřejmě nikdy nemáte přesný recept a už vůbec ne na klasiku jako je kuře Vindaloo, ale i tak tento recept mě uspokojil.

Ingredients

PASTA

  • 3 lžíce tandori masala (koření)
  • 2 lžičky koriandru (semen)
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 cm cejlonské skořice
  • 4 ks hřebíčka
  • 5-6 semínek kardomonu
  • 10 ks česneku
  • 5 ks sušených rajčat
  • 6 cm zázvoru
  • 2 lžíce octa
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 lžíce rajčat
  • 4 ks ostré chili papričky

NA RECEPT

  • 400 g kuřecích prsou i s kostí
  • 2 ks konzerv rajčat
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 svazek koriandru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička limetové šťávy

Instructions

  • Koření na pastu opražíme na suché pánvi. Aby se koření provonělo. Stačí pár minutek. Pak vše vložíme do mixéru a mixujeme na jemnou pastu. V případě potřeby můžeme přidat vodu. 
  • Na oleji osmahneme cibuli do zlaté barvy. Přidáme kostru z vykostěných kuřecích prsou a pěkně osmažíme. 
  • Přiedáme pastu a rajčata. Směs necháme minutku provařit a přidáme nakrájené kuřecí maso a zakryjeme pokličkou.
  • Kostru vytáhneme a obereme maso. 
  • Ochutíme třtinovým cukrem, limetovou šťávou a nakrájeným koriandrem. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem naan.