Okurková sezóna.. období sběru všeho ovoce. Na bublanině je dobré, že když se nepovede asymentricky, vypadá furt stejně báječně.
Ingredients
- 3 kusy vajec
- 250 ml šlehačky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 a půl hrnky polohrubé mouky
- 1 špetka soli
- 1 lžička citronové kůry
- 1 balíček kypřícího prášku
- 250 g rybízu
drobenka
- 70 g másla
- 100 g hrubé mouky
- 100 g cukr moučka
Instructions
- Vejce ušleháme s cukrem do pěny.
- Až se objem více jak zdvojnásobí přidáme šlehačku.
- Do tekuté směsi kypřící prášek a citronovou kůru.
- Pak již stačí přisypat mouku. Těsto vlijeme na vyšší plech.
- Na těsto vložíme dobře usušené ovoce a zasypeme drobenkou.
- Pečeme na 180°C cca 27 minut.