Okurková sezóna.. období sběru všeho ovoce. Na bublanině je dobré, že když se nepovede asymentricky, vypadá furt stejně báječně.

Ingredients

  • 3 kusy vajec
  • 250 ml šlehačky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 a půl hrnky polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 250 g rybízu

drobenka

  • 70 g másla
  • 100 g hrubé mouky
  • 100 g cukr moučka

Instructions

  • Vejce ušleháme s cukrem do pěny. 
  • Až se objem více jak zdvojnásobí přidáme šlehačku. 
  • Do tekuté směsi kypřící prášek a citronovou kůru. 
  • Pak již stačí přisypat mouku. Těsto vlijeme na vyšší plech.
  • Na těsto vložíme dobře usušené ovoce a zasypeme drobenkou.
  • Pečeme na 180°C cca 27 minut.