Játra na rychlo vypadá jako rychlí a jednoduchý recept, ale zdání klame. Je to rychlé, ale vystihnout játra v ten správný okamžik a tzv je podruhé nezabít je docela těžké.
Bagetu mám vyzkoušenou od Wiliam Thomas a mají i luxusní toust.
Ingredients
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 2 ks větší cibule
- 1 kg jater
- 1 svazek rozmarýnu a tymiánu
- 1 lžička hrubého pepře
- 3 lžíce rumu Republica od sousedky
- 1 lžička soli
- 1 bagetka
Instructions
- Cibulku nakrájíme na proužky. Na pánvi osmažíme na másle s olejem cibuli do zlaté barvy.
- Játra očistíme (zůstane nám cca 600 g). Omyjeme a dobře osušíme.
- Do zlaté cibule přidáme játra a svazek bylinek. Směs opepříme.
- Když jsou játra osmažená, zalijeme je rumem a necháme odpařit.
- Játra nesmí být krvavá, ale pouze ve středu růžová. Takto hotová játra osolíme a naposled promícháme.
- Podáváme s bagetkou! Dobrou chuť.