Játra na rychlo vypadá jako rychlí a jednoduchý recept, ale zdání klame. Je to rychlé, ale vystihnout játra v ten správný okamžik a tzv je podruhé nezabít je docela těžké.

Bagetu mám vyzkoušenou od Wiliam Thomas a mají i luxusní toust.

 

Ingredients

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks větší cibule
  • 1 kg jater
  • 1 svazek rozmarýnu a tymiánu
  • 1 lžička hrubého pepře
  • 3 lžíce rumu Republica od sousedky
  • 1 lžička soli
  • 1 bagetka

Instructions

  • Cibulku nakrájíme na proužky. Na pánvi osmažíme na másle s olejem cibuli do zlaté barvy.
  • Játra očistíme (zůstane nám cca 600 g). Omyjeme a dobře osušíme. 
  • Do zlaté cibule přidáme játra a svazek bylinek. Směs opepříme.
  • Když jsou játra osmažená, zalijeme je rumem a necháme odpařit. 
  • Játra nesmí být krvavá, ale pouze ve středu růžová. Takto hotová játra osolíme a naposled promícháme.
  • Podáváme s bagetkou! Dobrou chuť.