Indická kuchyně je výrazná, ale i velmi jednoduchá a skládá se většinou z pár surovin.
Ingredients
- 300 ml jogurtu
- 6 stroužků česneku
- 2 palce zázvoru
- 2 lžičky graham másala
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky kurkumy
- 300 g kuřecích prsou
- 2 ks cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 0,5 lžičky chilli papriček
- 250 g rajčat
- 1 svazek čerstvého koriandru
Instructions
- Maso naložíme na pár hodin nebo ideálně přes noc.
- Zázvor oloupeme (lze to i lžičkou) a nastrouháme. Vynecháme prostřední část, která není příliš jedná.
- Maso nakrájíme na kostky. Přidáme jogurt, koření, 4 česneky a polovinu zázvoru.
- Takto nachystané maso zakryjeme a vložíme do lednice.
- Cibuli nakrájíme na jemno a lehce smažíme na oleji a másle.
- Maso vyndáme a opražíme na pánvi s cibulí.
- Přidáme zbytek nastrouhaného zázvoru a česneku.
- Do základu přidáme rajčata a zbytek po naloženém masu.
- Vše cca 45 necháme jemně probublávat. Pak už na závěr stačí přidat koriandr a můžeme podávat.