Indická kuchyně je výrazná, ale i velmi jednoduchá a skládá se většinou z pár surovin.

Ingredients

  • 300 ml jogurtu
  • 6 stroužků česneku
  • 2 palce zázvoru
  • 2 lžičky graham másala
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky kurkumy
  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 0,5 lžičky chilli papriček
  • 250 g rajčat
  • 1 svazek čerstvého koriandru

Instructions

  • Maso naložíme na pár hodin nebo ideálně přes noc.
  • Zázvor oloupeme (lze to i lžičkou) a nastrouháme. Vynecháme prostřední část, která není příliš jedná.
  • Maso nakrájíme na kostky. Přidáme jogurt, koření, 4 česneky a polovinu zázvoru.
  • Takto nachystané maso zakryjeme a vložíme do lednice.
  • Cibuli nakrájíme na jemno a lehce smažíme na oleji a másle. 
  • Maso vyndáme a opražíme na pánvi s cibulí.
  • Přidáme zbytek nastrouhaného zázvoru a česneku. 
  • Do základu přidáme rajčata a zbytek po naloženém masu.
  • Vše cca 45 necháme jemně probublávat. Pak už na závěr stačí přidat koriandr a můžeme podávat.