Author Théreska

Ingredients

  • 60 g mletých (loupaných) mandlí
  • 150 g másla
  • 50 g cukru
  • 180 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • vanilkový cukr

Instructions

  • Utřeme spolu máslo pokojové teploty, cukr a vanilkový cukr.
  • Zvlášť spojíme pomleté mandle, mouku a prášek do pečiva.
  • Vytvoříme kompaktní těsto a dáme na půl hodiny vychladnout do ledničky.
  • Troubu si rozehřejeme na 170°C.
  • Těsto rozdělíme na cca 50 dílků a vytvorime kuličky které pokládáme na plech s pečícím papírem.
  • Kuličky následně mírně přitlačíme třeba vydličkou vloženou do mouky.
  • Pečeme 16-18 minut na 160°C.