Nebojte se mexické kuchyně, je v podstatě podobná naší, ale všude je avokádo. Ano na tu chuť je těžké si zvyknout, ale pak se jí nemůžete nabažit. Navíc z pecky avokáda můžete mít krásný stromeček.

Ingredients

  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks pálívá chili paprička
  • 1 ks červené papriky
  • 3 ks česnek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 400 g červených fazolí
  • 1 kus avokáda
  • 100 g parmazán
  • 1 svazek koriandru
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce koření Mexico

Instructions

  • Cibuli osmahneme s čili papričkou a kořením. 
  • Přidáme česnek a na jemno nakrájenou papriku.
  • Naposled zarestujeme rajčatový protlak a přidáme lžíci cukru. Necháme mírně zkaramelizovat.
  • Pak již přidáme konzervy rajčat a fazolí. A zalijeme 0,5 l vody.
  • Po 20 minutách vaření je polévka již hotová. Doplníme nakrájeným avokádem a nadrobeným parmazánem. Můžeme jíst s nakrájenými plackami.