Ráda zkouším utopence, ale je pravda, že málo který mi chutná, jak ty domácí. Máme v blízkosti nového řezníka (Řeznictví a uzenářství Kratinovi) a musím říct, že špekáčky a nejen ty jsou výborné. Samozřejmě bezlepkové :).

Množství z receptu vyjde přesně na jednu sedmičku a mini skleničku 🙂

Author Théreska

Ingredients

Nálev

  • 200 ml vody
  • 200 ml octu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 7 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 ks čili papričky
  • 3 ks cibule
  • 4 ks špekáčků

Instructions

Nálev

  • Všechny ingredience kromě špekáčků a cibule přivedeme v hrnci k varu.
  • Vroucí nálev odstavíme a přidáme na jemně nakrájenou cibuli.
  • Špekáčky si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Líp se pak do nich dostane chuť.
  • Střídáme do sklenice špekáčky a cibuli. Zalijeme studeným nálevem.
  • Vložíme do lednice a za tři týdny si můžeme pochutnat.