Ráda zkouším utopence, ale je pravda, že málo který mi chutná, jak ty domácí. Máme v blízkosti nového řezníka (Řeznictví a uzenářství Kratinovi) a musím říct, že špekáčky a nejen ty jsou výborné. Samozřejmě bezlepkové :).
Množství z receptu vyjde přesně na jednu sedmičku a mini skleničku 🙂
Ingredients
Nálev
- 200 ml vody
- 200 ml octu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
- 7 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 ks bobkového listu
- 1 ks čili papričky
- 3 ks cibule
- 4 ks špekáčků
Instructions
Nálev
- Všechny ingredience kromě špekáčků a cibule přivedeme v hrnci k varu.
- Vroucí nálev odstavíme a přidáme na jemně nakrájenou cibuli.
- Špekáčky si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Líp se pak do nich dostane chuť.
- Střídáme do sklenice špekáčky a cibuli. Zalijeme studeným nálevem.
- Vložíme do lednice a za tři týdny si můžeme pochutnat.