Kdo rád játra určitě ocení tento jednoduchý recept. Mě to trochu připomíná ledvinky, které mám ráda, ale příprava je dost složitější.

Print
5 from 1 vote

Author Théreska

Ingredients

  • 500 g kuřecích jater
  • 2 ks cibule (větší)
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl, pepř
  • 1 ks brambory (na zahuštění)
  • 2 kuličky jalovce
  • 1 dc rumu
  • 3 lžíce oleje

Instructions

  • Na oleji osmahneme cibuli a pepř. Do zlaté barvy.
  • Pak přidáme červenou papriku.
  • Přidáme očištěné játra, nakrájené na malé kousky (cca 2x2 cm). Přidáme jalovec.
  • Orestujeme a přidáme rum. Rum necháme vyvařit.
  • Zalijeme vývarem a necháme podusit cca 15 minut a následně přidáme nastrouhanou bramboru na jemno.
  • Necháme opět povařit cca 15 minut.

2 komentáře

  1. 5 stars
    Skvělý, rychlý recept, zítra bude mňaminka,děkuji 🙂

Comments are closed.