V jednoduchosti je krása a to stejné platí i pro tento recept.
Ingredients
- 150 ml bílků
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžičky vinného octa
- 2 lžíce škrobu
- 250 ml šlehačky na tři porce
- špetka soli
- jahody
- borůvky
- 1 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce malin na rozvar
Instructions
- Bílky začneme šlehat v robotu. Přidáme špetku soli a necháme ještě chvíli míchat.
- Pak přidáme k bílkům postupně cukr a šleháme do tuha.
- Až mají bílky tuhou konzistenci, přidáme pomalu škrob a vinný ocet.
- Na pečícím papíru si vytvoříme jednopatrové kolečka cca 15-20 cm. Můžeme vytvořiti pár menších na ozdobu.
- Troubu máme předehřátou na 120°C a pečeme cca hodinu a půl.
- Šlehačku vyšleháme bez cukru. Do tuhé šlehačky přidáme lžíci limetové šťávy.
- Ovoce nakrájíme na plátky.
- Maliny (klidně mražené) vložíme do kastrólu a lehce ohřejeme. Hotový dezert lehce zakápneme.
- Na pusinku dáme šlehačku a následně ovoce. Necháme cca 40 minut odležet a pak bude Pavlova nejlepší.