V jednoduchosti je krása a to stejné platí i pro tento recept.

Ingredients

  • 150 ml bílků
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vinného octa
  • 2 lžíce škrobu
  • 250 ml šlehačky na tři porce
  • špetka soli
  • jahody
  • borůvky
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce malin na rozvar

Instructions

  • Bílky začneme šlehat v robotu. Přidáme špetku soli a necháme ještě chvíli míchat. 
  • Pak přidáme k bílkům postupně cukr a šleháme do tuha. 
  • Až mají bílky tuhou konzistenci, přidáme pomalu škrob a vinný ocet. 
  • Na pečícím papíru si vytvoříme jednopatrové kolečka cca 15-20 cm. Můžeme vytvořiti pár menších na ozdobu.
  • Troubu máme předehřátou na 120°C a pečeme cca hodinu a půl. 
  • Šlehačku vyšleháme bez cukru. Do tuhé šlehačky přidáme lžíci limetové šťávy. 
  • Ovoce nakrájíme na plátky. 
  • Maliny (klidně mražené) vložíme do kastrólu a lehce ohřejeme. Hotový dezert lehce zakápneme.
  • Na pusinku dáme šlehačku a následně ovoce. Necháme cca 40 minut odležet a pak bude Pavlova nejlepší.