Klasické piškotové těsto na rolády a dorty. Neznám nikoho, komu se nepovedlo. Ještě nikdy po upečení nespadlo ani o centimetr.
Ingredients
- 6 ks vajec
- 250 g cukr moučka
- 1 špetka soli
- 6 lžic oleje
- 240 g hladké mouky
Instructions
- Při šlehání bílku musíme dbát na to, aby mísa, ve které šleháme byla suchá a bílky studené. Bílky šleháme na začátku pouze se špetkou soli. Až vidíme na stranách vyšlehané bílky, vložíme cukr. Bílky šleháme do tuha.
- Až máme bílky s cukrem vyšlehané, přidáme pomalu olej.
- Když je olej zapracovaný, přidáváme po jednom žloutky.
- Jako poslední přidáváme mouku, nejlépe ručně, aby piškotové těsto nespadlo. Já používám vařečku s dírou uprostřed. Těsto zůstane vzdušné.
- Pečeme na 180°C maximálně 30-5 minut.
Ideální vařečka na zapracování mouky.