Většinou se mi pizza nepovede, proto si ji raději objednávám. Ale tato byla luxusní, podělím se tedy s receptem.

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 2-3 lžídce olivového oleje
  • 1/2 sáčku sušených kvasnic
  • 200-300 ml vody
  • špetka soli
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 150 g šunky
  • 1 ks mozzarella
  • 1/2 ks hermelínu
  • bazalka
  • tymián
  • směs italských bylinek Formaggio
  • sůl
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 stroužek česneku

Instructions

  • Nejdříve si připravíme těsto, které necháme nejméně 6 hodin odležet. Všechny suroviny zpracujeme v robotu. Mísu zakryjeme fólií a dáme do ledničky.
  • Rajčatový protlak si smícháme s bylinkami, solí, česnekem a kávovou lžičkou cukru.
  • Těsto si vyválíme. Pokud nejsme umělci na pizzu, můžeme okraje oříznout (ustřihnout nůžkami). 
  • Na těsto namažeme rajčatovou směs. Poklademe sýr a šunku.
  • Troubu si předehřejeme na co nejvyšší teplotu. V mém případě na 270°C. Pečeme cca 8-12 minut. 

Směs italských bylinek mám opět od Koření od Antoníčka. Léta jsem kupovala Sindibáda v Brně, pak Sonnentor, kteří mají menší obsah soli. Ale Koření od Antoníčka mi přijde nejčerstvější.