Většinou se mi pizza nepovede, proto si ji raději objednávám. Ale tato byla luxusní, podělím se tedy s receptem.
Ingredients
- 500 g hladké mouky
- 2-3 lžídce olivového oleje
- 1/2 sáčku sušených kvasnic
- 200-300 ml vody
- špetka soli
- 150 g rajčatového protlaku
- 150 g šunky
- 1 ks mozzarella
- 1/2 ks hermelínu
- bazalka
- tymián
- směs italských bylinek Formaggio
- sůl
- 1 kávová lžička cukru
- 1 stroužek česneku
Instructions
- Nejdříve si připravíme těsto, které necháme nejméně 6 hodin odležet. Všechny suroviny zpracujeme v robotu. Mísu zakryjeme fólií a dáme do ledničky.
- Rajčatový protlak si smícháme s bylinkami, solí, česnekem a kávovou lžičkou cukru.
- Těsto si vyválíme. Pokud nejsme umělci na pizzu, můžeme okraje oříznout (ustřihnout nůžkami).
- Na těsto namažeme rajčatovou směs. Poklademe sýr a šunku.
- Troubu si předehřejeme na co nejvyšší teplotu. V mém případě na 270°C. Pečeme cca 8-12 minut.
Směs italských bylinek mám opět od Koření od Antoníčka. Léta jsem kupovala Sindibáda v Brně, pak Sonnentor, kteří mají menší obsah soli. Ale Koření od Antoníčka mi přijde nejčerstvější.