Ideální počasí k rillettes je když prší, ráno se nechce z postele a jediné, co vás vytáhne je křupavá bageta s pečeným masem. Jedno z jednoduchých a rychle připravených jídel, které vydrží (kdyby vydrželo ho nesníst) i déle v ledničce.
Ingredients
- 400 g sádla
- 250 g krkovice
- 300 g plece
- 1 plátek kotlety s kostí
- 400 g bůčku s kůží
- 350 g vody
- 1,5 lžičky soli
- pepř
Instructions
- Kůži necháme samostatně. Maso nakrájíme na malé kostky (zbytečně dlouhé vlákna budou hůře mazatelné). Kůži necháme v celku.
- Maso osolíme, opepříme a opečeme. Přidáme vodu, kůži necháme nahoře, zakryjeme pokličkou a necháme dusit cca 1,5 hodiny.
- Kůži vyhodíme.
- Vidličkou pak už jen za tepla rozetřeme a vložíme do misek.