Ideální počasí k rillettes je když prší, ráno se nechce z postele a jediné, co vás vytáhne je křupavá bageta s pečeným masem. Jedno z jednoduchých a rychle připravených jídel, které vydrží (kdyby vydrželo ho nesníst) i déle v ledničce.

Ingredients

  • 400 g sádla
  • 250 g krkovice
  • 300 g plece
  • 1 plátek kotlety s kostí
  • 400 g bůčku s kůží
  • 350 g vody
  • 1,5 lžičky soli
  • pepř

Instructions

  • Kůži necháme samostatně. Maso nakrájíme na malé kostky (zbytečně dlouhé vlákna budou hůře mazatelné). Kůži necháme v celku. 
  • Maso osolíme, opepříme a opečeme. Přidáme vodu, kůži necháme nahoře, zakryjeme pokličkou a necháme dusit cca 1,5 hodiny. 
  • Kůži vyhodíme.
  • Vidličkou pak už jen za tepla rozetřeme a vložíme do misek.