Pečená paštika s kyselou zeleninou je ideální na podzimní večery.
Ingredients
PAŠTIKA
- 200 g libového hovězo
- 300 g bůčku
- 100 g telecího masa
- 200 g kuřecích jater
- sůl
- pepř
- petrželka
- 1 dc portského
- 0,5 dc brandy né té z beverly hills 90210
- 200 ml šlehačky
- 4 lžíce naloženého zeleného pepře
- 1 ks cibule
- 1 svazek tymiánu
- 200 g pancetta
ZELENINOVÁ SMĚS
- 2 ks mrkve
- 2 ks řapíkatého celeru
- 4 ks nakládaných okurek
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce másla
- sůl
- 1 lžíce vinného octu
Instructions
PAŠTIKA
- Maso na mletí musíme mít velmi dobře vychlazené. Nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
- Libové maso meleme dvakrát, aby bylo jemné. Bůček pouze jednou.
- Do mletého libového masa přidáme smetanu a ve stolním robotu ještě jednou promixujeme.
- K čistým játrům přidáme portské a brandy. Játra nakrájíme na menší kousky.
- Cibulku nakrájíme na jemno a na lžíci oleji podusíme. Přidáme tymián. Vychladlou směs můžeme přidat k masu.
- Vše promícháme a přidáme nakrájený pepř.
- Mísu na terinku poklademe pancettou. Směs dobře udusáme do formy a zakryjeme pancettou a následně alobalem.
- Pečeme cca 60 minut na 120°C.
ZELENINOVÁ SMĚS
- Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na másle.
- Přidáme lžičku cukru. Necháme zkaramelizovat, osolíme a zalijeme trochou vinného octu.
- Přidáme nakrájené okurky a malé cibulky. Necháme dobře vychladnout.