Pečená paštika s kyselou zeleninou je ideální na podzimní večery.

Ingredients

PAŠTIKA

  • 200 g libového hovězo
  • 300 g bůčku
  • 100 g telecího masa
  • 200 g kuřecích jater
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • 1 dc portského
  • 0,5 dc brandy né té z beverly hills 90210
  • 200 ml šlehačky
  • 4 lžíce naloženého zeleného pepře
  • 1 ks cibule
  • 1 svazek tymiánu
  • 200 g pancetta

ZELENINOVÁ SMĚS

  • 2 ks mrkve
  • 2 ks řapíkatého celeru
  • 4 ks nakládaných okurek
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • 1 lžíce vinného octu

Instructions

PAŠTIKA

  • Maso na mletí musíme mít velmi dobře vychlazené. Nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
  • Libové maso meleme dvakrát, aby bylo jemné. Bůček pouze jednou.
  • Do mletého libového masa přidáme smetanu a ve stolním robotu ještě jednou promixujeme. 
  • K čistým játrům přidáme portské a brandy. Játra nakrájíme na menší kousky.
  • Cibulku nakrájíme na jemno a na lžíci oleji podusíme. Přidáme tymián. Vychladlou směs můžeme přidat k masu.
  • Vše promícháme a přidáme nakrájený pepř.
  • Mísu na terinku poklademe pancettou. Směs dobře udusáme do formy a zakryjeme pancettou a následně alobalem.
  • Pečeme cca 60 minut na 120°C.

ZELENINOVÁ SMĚS

  • Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na másle. 
  • Přidáme lžičku cukru. Necháme zkaramelizovat, osolíme a zalijeme trochou vinného octu.
  • Přidáme nakrájené okurky a malé cibulky.  Necháme dobře vychladnout.