Mám jedny ideální nudle na smažení, které nakupuji v asijském obchodě. Jsou stočené do jedné velké nudle a obsahují pouze mouku, vodu, sůl a kurkumu. Všechny ostatní nudle „na smažení“ jsou docela katastrofy. Buď jsou moc tlusté, nebo se nedají smažit. Okamžitě se přichytávají na pánvi. Proto jsem si myslela, že domácí nudle budou stejný případ.

Nudle jsem na tvořené klasickém strojku (mám od Tescomi) na tloušťku 3. Uvařila jsem je na dost tvrdo. Kratší dobu než jednu minutu (čerstvé těstoviny jsou velmi rychle hotové). Na vyhřátou pánev jsem nalila lžíci oleje a těstoviny zprudka opekla. A světe div se.. naprosto úžasné! Kam se hrabou ty z obchodu. Takže doporučuji! ‚Recept na těstoviny najdete zde.

Ingredients

  • 400 g kuřecí masa (stehenní)
  • 200 g čerstvých fazolek
  • 200 g hub (žampiony)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžička tajského kari
  • 1 lžička soli
  • 5 cm zázvoru
  • 5 ks česneku
  • 150 ml kokosového mléka

Instructions

MASO SE ZELENINOU

  • Maso naložíme do koření a necháme minimálně hodinu odležet v pokojové teplotě.
  • Zeleninu nakrájíme na stejné kousky.
  • Maso zprudka opečeme na oleji a osolíme.
  • Vyjmeme maso z pánve a na zbytku oleje osmažíme zeleninu. 
  • Na osmaženou zeleninu přidáme česnek a zázvor. Vše pak spojíme s masem. 
  • Zalijeme malou konzervou kokosového mléka. 

NUDLE

  • Lehce uvařené nudle (čerstvým stačí opravdu minuta) přecedíme. Na rozpálenou pánev dáme lžíci oleje a vložíme okapané nudle. Vše rychle osmažíme