Kakaová klasika, kterou nejde než si ji nezamilovat.

Ingredients

KORPUS

  • 8 ks žloutků
  • 7 ks bílků
  • 200 g cukr krupice
  • 90 g oleje
  • 50 g kakaa
  • 70 g hrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva (bez fosfátů - tzv. vinný kámen)

K DOKONČENÍ

  • 2 skleničky meruňkového džemu
  • 200 g hořké čokolády

Instructions

  • Zapneme si troubu na 170°C. Ideálně pouze horní+dolní výhřev.
  • Bílky začneme šlehat pouze se špetkou soli. Následně přidáme 3/4 cukru.
  • Žloutky ušleháme do bíla se zbytkem cukru. Obě složky spojíme dohromady.
  • Všechny sypké suroviny promícháme k sobě. Jemně přidáme přes sítko vajec.
  • Naposledy přidáme olej. 
  • Pečeme 40-50 minut. 
  • Korpus rozřízneme v půlce a spojíme marmeládou. Strany pomažeme též marmeládou a necháme vychladnout v lednici. 
  • Následně již pouze zalijeme čokoládou. Pozor čím vyšší vrstva čokolády, tím horší řez. Podávejte se šlehačkou jak v Rakousku.