Kakaová klasika, kterou nejde než si ji nezamilovat.
Ingredients
KORPUS
- 8 ks žloutků
- 7 ks bílků
- 200 g cukr krupice
- 90 g oleje
- 50 g kakaa
- 70 g hrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva (bez fosfátů - tzv. vinný kámen)
K DOKONČENÍ
- 2 skleničky meruňkového džemu
- 200 g hořké čokolády
Instructions
- Zapneme si troubu na 170°C. Ideálně pouze horní+dolní výhřev.
- Bílky začneme šlehat pouze se špetkou soli. Následně přidáme 3/4 cukru.
- Žloutky ušleháme do bíla se zbytkem cukru. Obě složky spojíme dohromady.
- Všechny sypké suroviny promícháme k sobě. Jemně přidáme přes sítko vajec.
- Naposledy přidáme olej.
- Pečeme 40-50 minut.
- Korpus rozřízneme v půlce a spojíme marmeládou. Strany pomažeme též marmeládou a necháme vychladnout v lednici.
- Následně již pouze zalijeme čokoládou. Pozor čím vyšší vrstva čokolády, tím horší řez. Podávejte se šlehačkou jak v Rakousku.