Akorát sladký dezert, který zvládnete během půl hodiny. Vrchní díl jsem posypala cukrem a cukrářskou pistolí nechala karamelizovat.

Ingredients

  • 250 g listového těst
  • 750 ml mléka
  • 4-6 ks žloutků
  • 100 g másla
  • 4 sáčky pudingového prášku
  • 100-120 g cukru moučka
  • 1 ks vanilkého lusku
  • citron

Instructions

  • Troubu předehřejeme na 210 °C. Těsto vyválíme do cca 2 mm. Najkrájíme na připravené pláty o velikosti budoucího dezertu. Těsto dobře propícháme vidličkou, aby se nám při pečení moc nezvýšilo. Upečeme ve vyhřáté troubě cca 5-7 minut do zlatova.
  • 600 ml mléka si ohřejeme na 40°C. Přidáme cukr. 
  • V misce si smícháme zbytek mléka s pudingovým práškem. Při požadované teplotě přidáme rozmíchaný prášek a směs necháme vyvařit alespoň pár minut. Nesmí mít v krému cítit škrob. 
  • Odstavíme a do horkého přidáme žloutky. Které dobře rozmícháme. 
  • Necháme zchladnout do pokojové teploty, ale občas promícháme. Když krém vychladne přidáme nakrájené máslo, které máme povolené v pokojové teplotě. 
  • Pak už musíme dezert dokončit. Na plát těsta přidáme krém, vrstvíme na ideálně tři vrstvy. Vršek posypeme cukrem. 
  • Necháme odležet minimálně den v ledničce.