Ingredients
- 500 g pšeničné hladké mouky
- 270 g vody
- 60 g sádla
- 15 g droždí ( 7g sušeného)
- 15 g soli
- mák nebo hrubozrnou sůl na posypání
Instructions
- Mouku a sůl smícháme v míse. Přídáme vodu a kvasnice. Rozmícháme na řídké těsto. Necháme kynout cca 30 minut.
- Přidáme změklé sádlo a hněteme v robotu hákem asi 10 minut. Poté těsto zakryjeme a necháme kynout 60-90 minut.
- Vykynuté těsto rozdělte po 60 g. Každý dílek pak vytvarujte na pletýnky.
- Každou pletýnku položte na plech s pečícím papírem a nechte 20-30 minut kynout pod útěrkou.
- Pečte v troubě rozehřáté na 230°C, 10 -15 minut.