Focaccia je další jednoduché pečivo, které připravíte za chvilku. Strukturou připomíná buchtu. Druhý den není tvrdé kvůli velkému množství olivového oleje. Hodí se jako příloha k obloženým sýrům nebo třeba k pomazánce z cizrny (humus).

Ingredients

  • 250 g hladká mouka
  • 160 ml vlažná voda
  • 8 g sůl
  • 30 ml olivový olej
  • 10 g droždí
  • tymián

Instructions

  • V robotu vypracujeme těsto z hladké mouky, vody, droždí, soli a 20 ml olivového oleje. 
  • Přidáme na jemno nasekaný tymián cca 1 lžičku.
  • Těsto vložíme do vymazané formy (nejlépe silikonové) a vytvoříme do něj důlky, kam vložíme snítku tymiánu.
  • Zalijeme zbytkem olivového oleje. Necháme ve formě vykynout cca 20-30 minut.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 25 minut.