Focaccia je další jednoduché pečivo, které připravíte za chvilku. Strukturou připomíná buchtu. Druhý den není tvrdé kvůli velkému množství olivového oleje. Hodí se jako příloha k obloženým sýrům nebo třeba k pomazánce z cizrny (humus).
Ingredients
- 250 g hladká mouka
- 160 ml vlažná voda
- 8 g sůl
- 30 ml olivový olej
- 10 g droždí
- tymián
Instructions
- V robotu vypracujeme těsto z hladké mouky, vody, droždí, soli a 20 ml olivového oleje.
- Přidáme na jemno nasekaný tymián cca 1 lžičku.
- Těsto vložíme do vymazané formy (nejlépe silikonové) a vytvoříme do něj důlky, kam vložíme snítku tymiánu.
- Zalijeme zbytkem olivového oleje. Necháme ve formě vykynout cca 20-30 minut.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 25 minut.