Když už kuřecí roláda, tak z celého kuřete. Docílíte tak šťavnaté chuti, protože jeden kousek obsahuje prsa i kuřecí stehna. Navíc to není nic těžkého a vypadá to luxusně.
Ingredients
- 1 celé kuře
- 3 plátky anglické slaniny
- 4 ks malých okureček
- 2 proužky tvrdého tučného sýra (gouda)
- 1 ks vejce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- kuchařská niť
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
Na vývar
- 1 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- nové koření, pepř, sůl, bobkový list
Instructions
- Kuře vykostíme. Položíme si kuře prsama nahoru a začneme vykosťovat okolo hrudní kosti. Odřežeme nohy okolo kosti. Pak nařízneme nohu až ke kloubu a následně pánvi.
- Vykostěné kuře roztáhneme na celou jeho velikost na prkénko. Kuřecí prsa nařízneme tak, aby byla veškerá kůže pokryta masem ideálně stejnou vrstvou.
- Maso osolíme, opepříme a natřeme plnotučnou hořčicí. Na prsa poklademe anglickou slaninu. na slaninu z vrhu vejce, sýr, okurky. Vejce osolíme.
- Pak celou roládu opatrně zabalíme a nití obtočíme. Osolíme a opepříme i z vrchní strany. Takto připravenou roládu zprudka opečeme.
- Přendáme do pekáče a zalijeme vroucím vývarem. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme na 170°C přibližně jednu hodinu.
- Odkryjeme a na roládu dáme lžíci másla. Necháme dalších 10 minut v troubě.
- Následně otočíme a opět přidáme lžíci másla i na druhou stranu.
- Ideálně podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.