Když už kuřecí roláda, tak z celého kuřete. Docílíte tak šťavnaté chuti, protože jeden kousek obsahuje prsa i kuřecí stehna. Navíc to není nic těžkého a vypadá to luxusně.

Ingredients

  • 1 celé kuře
  • 3 plátky anglické slaniny
  • 4 ks malých okureček
  • 2 proužky tvrdého tučného sýra (gouda)
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • kuchařská niť
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Na vývar

  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • nové koření, pepř, sůl, bobkový list

Instructions

  • Kuře vykostíme. Položíme si kuře prsama nahoru a začneme vykosťovat okolo hrudní kosti. Odřežeme nohy okolo kosti. Pak nařízneme nohu až ke kloubu a následně pánvi. 
  • Vykostěné kuře roztáhneme na celou jeho velikost na prkénko. Kuřecí prsa nařízneme tak, aby byla veškerá kůže pokryta masem ideálně stejnou vrstvou.
  • Maso osolíme, opepříme a natřeme plnotučnou hořčicí. Na prsa poklademe anglickou slaninu. na slaninu z vrhu vejce, sýr, okurky. Vejce osolíme. 
  • Pak celou roládu opatrně zabalíme a nití obtočíme. Osolíme a opepříme i z vrchní strany.  Takto připravenou roládu zprudka opečeme. 
  • Přendáme do pekáče a zalijeme vroucím vývarem. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme na 170°C přibližně jednu hodinu. 
  • Odkryjeme a na roládu dáme lžíci másla. Necháme dalších 10 minut v troubě. 
  • Následně otočíme a opět přidáme lžíci másla i na druhou stranu.
  • Ideálně podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.