Jedna z nejjednodušších kuchyní je indická kuchyně. Vše se točí kolem stejného základu zeleniny a základního koření pro indická jídla. Snažte se koření používat dle země původu. Třeba použít thajský, jávský, anglický typ kari místo indického by bylo takové malé faux pas.
V Bohunicích je nová indická restaurace Dr. INDY pub. A světe divně vážně to umí. Asi proto, že v kuchyni jsou opravdu Indi.
Ingredients
- 200 g tmavých fazolí ideálně Rajma
- 2 ks cibule
- 5 ks česneku
- 5 cm zázvoru
- 1-2 ks chili
- 1 lžička koriandr
- 2 lžičky grahan masala
- 1/2 lžičky asafoetida sezenete www.koreni.cz
- 1/2 lžičky kurkurmy
- 1 lžička indického kari
- voda
- sůl
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce oleje slunečnicový
- 1 svazek koriandru
- 2 konzervy rajčat
Instructions
- Fazole si ideálně namočíme hodinu dvě před vařením do vody. Následně uvaříme do měkké konzistence (nesmí být rozvařené).
- Cibuli, česnek a oloupaný zázvor si mixéru rozmixujeme do jemné pasty.
- Tuto směs osmažíme na malém plamenu na másle s olejem do té doby než změní barvu na hnědou.
- Následně můžeme přidat koření. Necháme též provonět.
- Rajčata rozmixujeme a přidáme do pasty. Vaříme cca 30 minut.
- Přidáme fazole a cca polovinu vody z fazolí a spojíme dohromady. Nakonec přidáme nasekaný koriandr.
Ideální s chlebovými plackami nebo s rýží.