Jedna z nejjednodušších kuchyní je indická kuchyně. Vše se točí kolem stejného základu zeleniny a základního koření pro indická jídla. Snažte se koření používat dle země původu. Třeba použít thajský, jávský, anglický typ kari místo indického by bylo takové malé faux pas.

V Bohunicích je nová indická restaurace Dr. INDY pub. A světe divně vážně to umí. Asi proto, že v kuchyni jsou opravdu Indi.

Ingredients

  • 200 g tmavých fazolí ideálně Rajma
  • 2 ks cibule
  • 5 ks česneku
  • 5 cm zázvoru
  • 1-2 ks chili
  • 1 lžička koriandr
  • 2 lžičky grahan masala
  • 1/2 lžičky asafoetida sezenete www.koreni.cz
  • 1/2 lžičky kurkurmy
  • 1 lžička indického kari
  • voda
  • sůl
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje slunečnicový
  • 1 svazek koriandru
  • 2 konzervy rajčat

Instructions

  • Fazole si ideálně namočíme hodinu dvě před vařením do vody. Následně uvaříme do měkké konzistence (nesmí být rozvařené).
  • Cibuli, česnek a oloupaný zázvor si mixéru rozmixujeme do jemné pasty. 
  • Tuto směs osmažíme na malém plamenu na másle s olejem do té doby než změní barvu na hnědou. 
  • Následně můžeme přidat koření. Necháme též provonět. 
  • Rajčata rozmixujeme a přidáme do pasty. Vaříme cca 30 minut. 
  • Přidáme fazole a cca polovinu vody z fazolí a spojíme dohromady. Nakonec přidáme nasekaný koriandr. 

Ideální s chlebovými plackami nebo s rýží.