S vanilkovou omáčkou, by to bylo naprosto TOP!
Ingredients
TĚSTO
- 400 g hladké mouky
 - 220 g vody
 - 1,5 lžíce oleje
 - 1 lžíčka soli
 
NÁPLŃ
- 5 lžíce strouhanky
 - 1 lžíce ghee
 - 2 lžíce másla
 - 5 ks středních jablek
 - 1 lžíce citronové šťávy
 - 2 lžíce skořice
 - 3 lžíce třinového cukru
 - 2 lžíce hrozinec v rumu
 
NA POTŘENÍ
- 2 lžíce másla
 
Instructions
TĚSTO
- Všechny suroviny na těsto spojíme v robotu s hákem. Zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto dobře zabalíme a odložíme minimálně přes noc do lednice.
 
DRUHÝ DEN
- Strouhanku opražíme do zlaté barvy na másle ghee. Strouhanku necháme vychladnout.
 - Veškeré máslo si rozpustíme.
 - Připravíme si nejlépe ubrus na těsto. Těsto jemně natahuje do průhledného stavu.
 - Tužší konce těsta odstřihneme.
 - Na 2/3 těsta dáme strouhanku.
 - Na strouhanku pak strouháme jemné plátky jablek, které prokapáváme citronénem.
 - Rovnoměrně rozsypeme cukr, skořici i hrozinky.
 - Zakepeme polovinou rozpuštěného másla.
 - Překryjeme boky cca 1-2 cm a následně zarolujeme.
 - Potřeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C) a snížíme teplotu na 170°C.
 - Pečeme cca 25 minut.
 



