S vanilkovou omáčkou, by to bylo naprosto TOP!
Ingredients
TĚSTO
- 400 g hladké mouky
- 220 g vody
- 1,5 lžíce oleje
- 1 lžíčka soli
NÁPLŃ
- 5 lžíce strouhanky
- 1 lžíce ghee
- 2 lžíce másla
- 5 ks středních jablek
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce skořice
- 3 lžíce třinového cukru
- 2 lžíce hrozinec v rumu
NA POTŘENÍ
- 2 lžíce másla
Instructions
TĚSTO
- Všechny suroviny na těsto spojíme v robotu s hákem. Zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto dobře zabalíme a odložíme minimálně přes noc do lednice.
DRUHÝ DEN
- Strouhanku opražíme do zlaté barvy na másle ghee. Strouhanku necháme vychladnout.
- Veškeré máslo si rozpustíme.
- Připravíme si nejlépe ubrus na těsto. Těsto jemně natahuje do průhledného stavu.
- Tužší konce těsta odstřihneme.
- Na 2/3 těsta dáme strouhanku.
- Na strouhanku pak strouháme jemné plátky jablek, které prokapáváme citronénem.
- Rovnoměrně rozsypeme cukr, skořici i hrozinky.
- Zakepeme polovinou rozpuštěného másla.
- Překryjeme boky cca 1-2 cm a následně zarolujeme.
- Potřeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C) a snížíme teplotu na 170°C.
- Pečeme cca 25 minut.