S vanilkovou omáčkou, by to bylo naprosto TOP!

Author Théreska

Ingredients

TĚSTO

  • 400 g hladké mouky
  • 220 g vody
  • 1,5 lžíce oleje
  • 1 lžíčka soli

NÁPLŃ

  • 5 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce ghee
  • 2 lžíce másla
  • 5 ks středních jablek
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce skořice
  • 3 lžíce třinového cukru
  • 2 lžíce hrozinec v rumu

NA POTŘENÍ

  • 2 lžíce másla

Instructions

TĚSTO

  • Všechny suroviny na těsto spojíme v robotu s hákem. Zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto dobře zabalíme a odložíme minimálně přes noc do lednice.

DRUHÝ DEN

  • Strouhanku opražíme do zlaté barvy na másle ghee. Strouhanku necháme vychladnout.
  • Veškeré máslo si rozpustíme.
  • Připravíme si nejlépe ubrus na těsto. Těsto jemně natahuje do průhledného stavu.
  • Tužší konce těsta odstřihneme.
  • Na 2/3 těsta dáme strouhanku.
  • Na strouhanku pak strouháme jemné plátky jablek, které prokapáváme citronénem.
  • Rovnoměrně rozsypeme cukr, skořici i hrozinky.
  • Zakepeme polovinou rozpuštěného másla.
  • Překryjeme boky cca 1-2 cm a následně zarolujeme.
  • Potřeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C) a snížíme teplotu na 170°C.
  • Pečeme cca 25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

;