Klasický anglický recept na Yorkshirský puding. Možná Vás to překvapí, ale nejedná se o puding ani o sladké.  Recept není možné zkazit pokud nezačnete panikařit a otevírat troubu 🙂

 

Ingredients

  • 4 ks vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 2 špetky soli
  • 3 dc slunečnicového oleje
  • 150 g uzený losos
  • křen
  • 250 g creme fraiche (tučnější zakysaná smetana)
  • 1 ks citrón
  • sůl
  • kopr

Instructions

  • Plech na muffiny vylijeme olejem. Ideálně, když nalijeme olej do první řady a opatrně je vlijeme do ostatních nakloněním. Tak budeme mít všude stejně. Přibližně do 1/4. Horkovzdušnou troubu si zapneme na 210°C a vložíme plech na muffiny (ten položte na obyčejný plech). Necháme alespoň 15 minut pořádně vyhřát.
  • Vejce si jemně vyšleháme. Přidáme mléko a následně prosátou mouku. Nakonec přidáme dvě špetky soli. Konzistence lehčího palačinkového těsta.
  • Plech s muffiny vyndáme opatrně z trouby. POZOR TĚSTO MŮŽE PRSKAT. Těsto by mělo být cca 2/3 mufinu.
  • Teplotu trouby upravíme na 190°C. Pečeme 20-22 minut do zlaté barvy.
  • Losos vyndáme dostatečně dopředu před podáváním, aby se ohřál.
  • Smetanu spojíme s jemně nakrájeným křenem, zakapeme citrónem a ochutíme solí. 
  • Losos vyložíme, zakapeme citrónem a čerstvým koprem. Navrchu posypeme křenem.