Klasický anglický recept na Yorkshirský puding. Možná Vás to překvapí, ale nejedná se o puding ani o sladké. Recept není možné zkazit pokud nezačnete panikařit a otevírat troubu 🙂
Ingredients
- 4 ks vajec
- 200 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 2 špetky soli
- 3 dc slunečnicového oleje
- 150 g uzený losos
- křen
- 250 g creme fraiche (tučnější zakysaná smetana)
- 1 ks citrón
- sůl
- kopr
Instructions
- Plech na muffiny vylijeme olejem. Ideálně, když nalijeme olej do první řady a opatrně je vlijeme do ostatních nakloněním. Tak budeme mít všude stejně. Přibližně do 1/4. Horkovzdušnou troubu si zapneme na 210°C a vložíme plech na muffiny (ten položte na obyčejný plech). Necháme alespoň 15 minut pořádně vyhřát.
- Vejce si jemně vyšleháme. Přidáme mléko a následně prosátou mouku. Nakonec přidáme dvě špetky soli. Konzistence lehčího palačinkového těsta.
- Plech s muffiny vyndáme opatrně z trouby. POZOR TĚSTO MŮŽE PRSKAT. Těsto by mělo být cca 2/3 mufinu.
- Teplotu trouby upravíme na 190°C. Pečeme 20-22 minut do zlaté barvy.
- Losos vyndáme dostatečně dopředu před podáváním, aby se ohřál.
- Smetanu spojíme s jemně nakrájeným křenem, zakapeme citrónem a ochutíme solí.
- Losos vyložíme, zakapeme citrónem a čerstvým koprem. Navrchu posypeme křenem.