Klasický hovězí burger patří k těm jednodušším receptům. Nejtěžší na burgeru je ho sníst a poté mít dokonalou housku. Na začátku mám na něj velkou chuť (jím ho tak jednou za půl roku), ale po sežrání (jinak se to napsat nedalo) a bez hranolek to není ono.. vím, že si ho dám zase za hodně dlouho. Recept na housky najdete zde.
Ingredients
- 150 g hovězího mletého masa na osobu hovězí krk, nebo směs
- 1 ks houskové bulky na osobu
- olej
- 1 ks červené cibule
- 1 kelímek jogurtu
- 1 plátek čedaru na osobu
- 1 ks malé žluté cibule
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička rajčatového protlaku
- sůl, pepř
- citrónová šťáva
- 1 lžičku cukru
- 2 plátky slaniny
Instructions
- Maso necháme cca hodinu zakryté v pokojové teplotě, aby se rozehřálo. Maso nesolím ani nijak nekořením.
- Do jogurtu si přidáme lžičku hořčice a rajčatového protlaku. Nastrouháme na jemno půlku menší cibule. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
- Na suché pánvičce necháme opražit slaninu do křupava. Slaninu vysušíme na papírových ubrouskách.
- Přebytečný olej z pánve vylijeme. Na pánvi jemně zkaramelizujeme cukr. Na připravený světlý karamel začneme opékat plátky červené cibule. Stačí zprudka na pár desítek vteřin.
- Pánev na burgery si zahřejeme. Na lžičce oleje na každý burger maso začneme zprudka opékat. Až je maso do půlky propečené burger otočíme. Až máme obě strany propečené. Necháme maso na pánvi a slabém plameni ještě odpočinout.
- Burgrové housky si rozkrojíme a na suché pánvy rozehřejeme.
- Na spodní díl dáme lžičku domácí tatarky na něj položíme maso. Na maso necháme rozpustit plátek sýra. Následuje slanina a znovu domácí tatarka.