V době Masterchefa a asijské kuchyně jsem na jídlo dostala chuť. V této kuchyni nejsem žádný mistr/Listr, takže se ráda nechám inspirovat. Za dva týdny, jdu na kurz asijské kuchyně do RedPiranha, což bude určitě naprostý luxus. Včera, i když jsem dělala kuře na paprice, jsem vytvořila jídlo na asijský způsob. Musím říct, že jsem byla až nadšená z toho, že to chutnalo přesně dle mých představ (v průběhu vaření neochutnávám).
Ingredients
- 500 g kuřecího masa
- 1 lžička Garam Masala
- 2 lžičky karí Madráský typ
- 1 lžička Chop Suey
- 10 cm zázvoru
- 7 ks česneku
- 1 konzerva rajčat
- 1 svazek koriandru
- 1 menší pórek
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 ks limety
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného čili
Instructions
- Zázvor oškrábeme a bez vnitřní tvrdé části nakrájíme na jemno. Stejně tak nakrájíme česnek
- Z pórku si nakrájím na nudličky pouze tvrdší část zelenou (musí se pečlivě vyčistit).
- Na másle a oleji necháme zpěnit pórek, česnek a zázvor.
- Následně přidáme koření, které necháme rozvonět. Přidáme lžičku cukru.
- Maso si nakrájíme na kostičky. V této kořenité omáčce rychle opečeme kuřecí maso (ideálně několik hodin v pokojové teplotě).
- Když je maso opečené, přidáme rajčata. Můžeme podlít i trochou vody.
- Přidáme půlku šťávy z limety. A necháme šťávu redukovat.
- Až je omáčka hustější, maso by mělo být stále měkké. Přidáme zbytek nakrájeného pórku a na jemně nakrájený koriandr a už nevaříme. Podáváme s rýží.